search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:02
MENU CLOSE

Προς συντριβή του SPD στη Βρέμη – Έτοιμος για εσωκομματικό «πραξικόπημα» ο Σουλτς

26.05.2019 16:38
Προς συντριβή του SPD στη Βρέμη – Έτοιμος για εσωκομματικό «πραξικόπημα» ο Σουλτς - Media

 

Δεύτερο κόμμα με απώλειες 8,3 μονάδων από τις προηγούμενες εκλογές και ποσοστό 24,5% αναδεικνύεται το σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες στις κρατιδιακές εκλογές της Βρέμης, οι οποίες θεωρούνται βαρόμετρο για τις εξελίξεις στο κόμμα. Πρώτο κόμμα, σύμφωνα με το exit poll της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, είναι η Χριστιανική Ένωση (CDU-CSU), με 25%, η οποία ενισχύεται κατά 3,1 μονάδες έναντι του 2014.

Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 18% (+2,9), η Αριστερά 12% (+2,5), η Εναλλακτικοί για την Γερμανία (AfD) 7% (+1,5) και οι Φιλελεύθεροι 6% (-0,6).

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της σημερινής Bild, ο πρώην αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς ετοιμάζει «πραξικόπημα» εναντίον της αρχηγού Αντρέα Νάλες και διαθέτει για την ανατροπή της από την θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τις ψήφους των 80 από τους 152 βουλευτές.

Παραίτηση Νάλες ζητά και άλλο στέλεχος του SPD

Την παραίτηση της αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες ζήτησε το στέλεχος του SPD και Δήμαρχος του Φλένσμπουργκ Σιμόνε Λάνγκε «μετά την συντριβή του SPD στις ευρωεκλογές και στις εκλογές στην Βρέμη».

Η κυρία Λάνγκε, η οποία στο συνέδριο του SPD τον περασμένο Απρίλιο ήταν αντίπαλος της κυρίας Νάλες για την ηγεσία του κόμματος και είχε λάβει 30%, ζήτησε μια «επανεκκίνηση και σε επίπεδο προσώπων, χωρίς την Αντρέα Νάλες» και τάχθηκε υπέρ της εκλογής του νέου αρχηγού από την βάση. «Αυτό θα αποτελούσε ένα πραγματικό νέο ξεκίνημα και ταυτόχρονα μεγάλη ώθηση», δήλωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:02