search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:32
MENU CLOSE

Πηγές ΚΙΝΑΛ: «Πρώτη θέση στο Επικρατείας ή τίποτα» η θέση Βενιζέλου

01.06.2019 17:58
Πηγές ΚΙΝΑΛ: «Πρώτη θέση στο Επικρατείας ή τίποτα» η θέση Βενιζέλου - Media

 

Ως μια κίνηση που «ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές» χαρακτηρίζουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη την επιλογή του Γιώργου Καμίνη για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου, στη συνάντησή του με τη Φώφη Γεννηματά η οποία του ζήτησε να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίον θα υπηρετηθεί η ενότητα και η δική του ενεργή παρουσία σε αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση, ήταν «ή πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή τίποτα». Όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε αυτήν την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζουν.

Ξεκαθαρίζουν δε ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του νέου πολιτικού φορέα ώστε να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο.

Βενιζέλος: Δεν ευχήθηκα καλή επιτυχία στη Φώφη, συνεχίζω χωρίς κομματικές δεσμεύσεις

Υπενθυμίζεται ότι, με μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωση την αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ λόγω της επιλογής της Φώφης Γεννηματά να θέσει τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, και όχι τον ίδιον στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος. 

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα», αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

»Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας», προσθέτει. 

Αναταραχή μετά την αποχώρηση Βενιζέλου – Υποψήφιος αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια

Στο μεταξύ, αναβρασμός επικρατεί στους κύκλους φίλων και στελεχών του Κινήματος Αλλαγής.

Φίλοι και υποστηρικτές του κινήματος διατυπώνουν δημόσια τη διαφωνία τους με την επιλογή της ηγεσίας του. Ένας εξ αυτών μάλιστα, ο Μάνος Επιτροπάκης, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής.

«Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητά μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο. Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω!», έγραψε ο Μάνος Επιτροπάκης.

«Πολιτικός αυτοχειριασμός. Ύβρις προς όσους στηρίξαμε το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ σε χαλεπούς καιρούς. Προσβολή προς τον Βενιζέλο που έσωσε την παράταξη και κράτησε όρθια τη χώρα. Συνθηκολόγηση και υποταγή στο ΣΥΡΙΖΑ. Απερίγραπτος αμοραλισμός. Το παλιό αντιστέκεται. Θα μας βρει απέναντι», έγραψε ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.

«Ήταν μια ευκαιρία τώρα να ορθοποδήσει το ΚΙΝΑΛ κάπως, να πάρει μερικούς από αυτούς που θα αυτομολούν ατάκτως από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάει κι αυτό. Τι να κάνουμε; Οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους», σχολίασε ο Απόστολος Δοξιάδης.

Άννα Διαμαντοπούλου: “Εκπλήσσομαι με όσους εκπλήσσονται”

Αιχμηρό σχόλιο από την Άννα Διαμαντοπούλου: «Ένα κόμμα, όσο μικρό κι αν είναι, είναι καταδικασμένο να αποτύχει όταν καταργούνται τα όργανα, οι διαδικασίες η οργανωμένη άλλη άποψη. Όταν ένα κόμμα γίνεται διευρυμένο γραφείο του αρχηγού του έχει την αντίστοιχη πορεία και προοπτική. Εκπλήσσομαι με όσους σήμερα εκπλήσσονται με ο.τι συνέβη σήμερα στο ΚΙΝΑΛ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:28