search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:39
MENU CLOSE

Tα «Παιδικά Χωριά SOS» διακρίθηκαν ως 1 από τις 7 κορυφαίες ΜΚΟ στην Ελλάδα για το 2018-2019

06.06.2019 15:15
Tα «Παιδικά Χωριά SOS» διακρίθηκαν ως 1 από τις 7 κορυφαίες ΜΚΟ στην Ελλάδα για το 2018-2019 - Media

 

Τα Παιδικά Χωριά SOS βραβεύτηκαν ως 1 από τις 7 κορυφαίες Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις στην Ελλάδα για το 2018 – 2019 στο πλαίσιο της 6ης διοργάνωσης του παγκόσμιου θεσμού των Superbrands, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα Παιδικά Χωριά SOS ξεχώρισαν ανάμεσα σε 72 κοινωφελείς οργανισμούς και βραβεύτηκαν μαζί με τους Γιατρούς του Κόσμου, τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, την Ελπίδα, την Κιβωτό του Κόσμου, το Χαμόγελο του Παιδιού και το ΚΕΘΕΑ.

Η επιλογή των Παιδικών Χωριών SOS ως μία από τις κορυφαίες επωνυμίες στην Ελλάδα στον χώρο των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, για το 2018 – 2019, είναι το αποτέλεσμα σχετικής ψηφοφορίας τόσο από μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων όσο και από το καταναλωτικό κοινό, που βαθμολόγησαν τις οργανώσεις κατά τη διενέργεια έρευνας κοινής γνώμης.

Τα κριτήρια της επιλογής ήταν η αναγνωρισιμότητα επωνυμίας και η δύναμη φήμης, η αξιοπιστία και η μακροχρόνια συνέπεια, καθώς και η εταιρική υπευθυνότητα στον τομέα των Εργασιακών Σχέσεων (Σύννομη και Διάφανη Λειτουργία, Κλίμα και Πρακτικές), της Κοινωνίας (Πολιτισμικές και Κοινωνικές Πρωτοβουλίες), και του Περιβάλλοντος (προστασία και περιορισμός αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων).

Τα Superbrands είναι διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1995 και σήμερα εκπροσωπείται σε 90 χώρες ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διενεργείται από το 2005, ενώ από το 2017 συμπεριλήφθηκαν και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις στην ψηφοφορία, κρίνοντας ότι το έργο τους είναι υψηλού επιπέδου, άξιο ειδικής μνείας και τιμά τη χώρα.

Τα Παιδικά Χωριά SOS, στα 44 χρόνια λειτουργίας τους στην Ελλάδα, έχουν παραμείνει πιστά στον σκοπό τους να προστατεύουν παιδιά που για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των βιολογικών τους γονιών. Παράλληλα, δίνοντας έμφαση στον τομέα της πρόληψης, τα Παιδικά Χωριά SOS έχουν δημιουργήσει και λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 5 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης, που έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας με τις δικές τους δυνάμεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:39