02/10/2020 01:00:01

Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο για την παρακώλυση κυκλοφορίας των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  - Media

 

Νέο επεισόδιο στο κρίσιμο ζήτημα της διανομής του Τύπου. Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στο νομοσχέδιο για τη Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος κατέθεσε τροπολογία για την “παρακώλυση κυκλοφορίας του Τύπου” και ενώ προηγήθηκε η σχετική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το πρακτορείο διανομής Τύπου “‘Αργος”. Η τροπολογία ορίζει ότι θεωρείται παρακώληση και η μή διανομή όλων των φύλλων του τιράζ των εφημερίδων και των περιοδικών και η απόκρυψή τους. Η παραβίαση της νομοθεσίας επιφέρει ποινής φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και πρόστιμο από 5.000 ευρώ ως 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής φυλάκιση 2 ετών!

Αναλυτικά η τροπολογία του Ν. Παππά έχει ως εξής:

1. Η καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρακώλυση της διανομής και πώλησης εντύπων ημερήσιου και περιοδικού τύπου από τυπογραφεία, επιχειρήσεις πρακτορείων εφημερίδων και περιοδικών, καθώς και από επιχειρήσεις πώλησης εφημερίδων και περιοδικών, απαγορεύεται. Ως παρακώλυση νοείται ιδίως: α. η μη διανομή όλων των φύλλων του τιράζ των εφημερίδων και περιοδικών σε όλα τα υπάρχοντα σημεία πώλησης και β. η απόκρυψη των εφημερίδων και περιοδικών από τις επιχειρήσεις πώλησης αυτών.

2. Η με πρόθεση παραβίαση της παρ. 1 τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.

3. Αν η πράξη της παρ. 1 τελείται από αμέλεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι ενός (1) έτους.

4. Σε περίπτωση υποτροπής, ή κατ’ επάγγελμα τέλεσης της πράξης της παρ. 1 επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών.».

Πηγή: typologies.gr

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.