search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:00
MENU CLOSE

Ο Ρομπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ίδρυσε οργάνωση για την προστασία του πλανήτη

08.06.2019 06:48
Ο Ρομπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ίδρυσε οργάνωση για την προστασία του πλανήτη - Media

 

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ αξιοποίησε την κεντρική ομιλία του στη διάσκεψη της Amazon στο Λας Βέγκας – Amazon’s re: MARS conference- για να ανακοινώσει την ίδρυση νέας οργάνωσης που δεσμεύεται να χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες για το καλό του περιβάλλοντος.

Η ομάδα «Footprint Coalition» (συνασπισμός για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα) επίσημα θα αρχίσει να δραστηριοποιείται τον Απρίλιο του 2020.

«Μεταξύ ρομποτικής και νανοτεχνολογίας, θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε τον πλανήτη σημαντικά, αν όχι ολοκληρωτικά, σε 10 χρόνια», δήλωσε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ μεταφέροντας ό,τι έμαθε λίγες εβδομάδες πριν, σε στρογγυλή τράπεζα εμπειρογνωμόνων.

«Πόσο μου αρέσουν οι ειδικοί. Είναι σαν τη Βικιπαίδεια με ελαττώματα χαρακτήρων» αστειεύτηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Η ανακοίνωση έγινε στο τέλος της ομιλίας του διάρκειας 20 λεπτών για την τεχνητή νοημοσύνη, την Marvel Cinematic Universe, την καριέρα του και την εξέλιξη του χαρακτήρα του, Tony Stark και με παρεμβάσεις από την προσωπική βοηθό της Amazon Alexa, καθώς και τον Ματ Ντέιμον, ο οποίος μίλησε μέσω βίντεο.

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο, με τον οποίο η οργάνωση θα επιτύχει τον στόχο της, αλλά δήλωσε ότι επιτυγχάνοντας ακόμη και μια μικρή μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα θα είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχει κάνει ποτέ.

Σε όλη την ομιλία του, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ αναφέρθηκε στην Τεχνητή Νοημοσύνη ως τη σημαντική τεχνολογική πρόοδο που του δίνει ελπίδα και παραδέχθηκε ότι ανησυχεί για την κατάσταση του περιβάλλοντος. «Έχω αυτή την ήσυχη αίσθηση της κρίσης», είπε τονίζοντας ότι έχει συνεισφέρει περισσότερο από άλλους στην κλιματική κρίση. «Είμαι ένας κολοσσός εφιάλτης αποτυπώματος άνθρακα» τόνισε.

Μαζί με τη σύζυγό του Σούζαν Ντάουνι, ο ηθοποιός έχει επίσης δημιουργήσει μια σειρά ντοκιμαντέρ για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο YouTube. Η οκτώ επεισοδίων σειρά, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο, έχει σκοπό να διερευνήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον αντίκτυπο που θα έχει στη ζωή των ανθρώπων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:00