search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:54
MENU CLOSE

Εξελίξεις στην υπόθεση Novartis: Ταυτόχρονη έρευνα σε βάρος Τουλουπάκη και Αγγελή

11.06.2019 12:07
Έκλεισε η υπόθεση Novartis στις ΗΠΑ με εξωδικαστικό συμβιβασμό και χωρίς αναφορά σε πολιτικούς - Media
 
Με επίκεντρο την υπόθεση της Novartis διενεργείται διπλή ποινική προκαταρκτική εξέταση από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα με αφορμή αναφορές και καταγγελίες για την υπόθεση αυτή, τόσο εκ μέρους του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή όσο και της επικεφαλής της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.
 
Την παραγγελία για διπλή ποινική προκαταρκτική έρευνα έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Αφορμή αποτέλεσαν οι δύο αναφορές που είχε καταθέσει ο κ. Αγγελής ο οποίος επί τρεις μήνες, περίπου, είχε την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Novartis.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ημέρες πριν από την υποβολή της δεύτερης αναφοράς του κ. Αγγελή -και συγκεκριμένα περί τα τέλη Ιανουαρίου 2019- η Ελένη Τουλουπάκη είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές που φέρονται να έχουν λάβει χώρα τη χρονική περίοδο κατά την οποία είχε την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς ο κ. Αγγελής.
 
Στην επίμαχη αναφορά η κ. Τουλουπάκη επισήμαινε ότι ο κ. Αγγελής σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της μετέβη στην Εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε «στικάκι» από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις. Η πράξη αυτή, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύοντος της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
 
Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο κ. Δασούλας αναμένεται να καλέσει στο γραφείο του όλα τα πρόσωπα που κατονομάζονται στις αναφορές των συναδέλφων του, προκειμένου -σύμφωνα και με την παραγγελία της κ. Δημητρίου- να διαπιστώσει εάν έχουν διαρπαχθεί και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:54