search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:50
MENU CLOSE

Πέθανε στην ψάθα η «Ελληνίδα Μονρόε»

21.06.2019 10:15
Πέθανε στην ψάθα η «Ελληνίδα Μονρόε» - Media

 

Μόνη, ξεχασμένη και φτωχή έφυγε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» η «Ελληνίδα Μέριλιν Μονρόε».

Η Τζίνα Βούλγαρη, παρτενέρ του Θανάση Βέγγο, του Γιάννη Γκιωνάκη, του Γιώργου Φούντα, σε ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του ’60, άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη το απόγευμα σε ηλικία 80 χρονών, έπειτα από αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Γεννημένη το 1939 στην Αθήνα, η Τζίνα Βούλγαρη ξεκίνησε την καριέρα της μαζί με τις δύο αδερφές της ως χορεύτρια σε βαριετέ και επιθεωρήσεις. Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 έδωσε εξετάσεις στην ειδική επιτροπή και πήρε άδεια ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Μόλις αποφοίτησε ευτύχησε να βρει αμέσως δουλειά στους θιάσους του Ορέστη Μακρή, της Σπεράντζας Βρανά, της Σοφίας Βέμπο, της Γεωργίας Βασιλειάδου, του Θανάση Βέγγου. Σίγουρα η εντυπωσιακή εξωτερική αμφάνισή της, με την ξανθιά κόμη και το μοναδικό στιλ, που παρέπεμπε στην Αμερικανίδα ηθοποιό – σύμβολο των 50s Μέριλιν Μονρόε, βοήθησε σε αυτό. «Ήταν ένα πολύ καλό πλάσμα, ευγενικό. Ήρεμη κοπέλα και καλή ηθοποιός. Λυπήθηκα πολύ για τη Τζίνα, γιατί ήταν καλόκαρος άνθρωπος» δηλώνει με πόνο ψυχής αποκλειστικά στην “Espresso” η κουμπάρα της Μάρθας Μαραγιάννη, η οποία την είχε παντρέψει με τον Πέτρο Πανταζή.

Την είδηση του θανάτου της ηθοποιού έκαναν γνωστή στα social media η επιστήθια φίλη μτης Ντόρα Ντούμα, η οποία ως την τελευταία στιγμή της ζωής της βρισκόταν κοντά της. «Δυστυχώς, η Τζίνα είχε δεχτεί πολλά χτυπήματα της μοίρας τα τελευταία χρόνια. Πέθανε η μητέρα της, πέθανε η αδερφή της και έμεινε εντελώς μόνη. Δεν μπόρεσε να ποτέ να ξεπεράσει τη φυγεί των δικών της ανθρώπων» λέει με συγκίνηση για το τέλος της φίλης της.

«Εδώ και μια δεκαετία έπαιρνε το επίδομα από το ΤΑΣΕΗ, γιατί η σύνταξή της ήταν πολύ μικρή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της» λέει ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, Σύρος Μπιμπίλας και συμπληρώνει:

«Ήταν από τις πολύ ευγενικές κυρίες. Κάθε πρώτη του μήνα με έπαιρνε τηλέφωνο να με ευχαριστήσει για τη βοήθεια που της δίναμε» προσθέτει συγκινημένος. Αν και θεωρούταν μία από τις πιο όμορφες ηθοποιούς της γενιά της, έπαιξε μόνο σε 13 ταινίες, μεταξύ αυτών «Μην είδαρε τον Παναή» με τον θανάση Βέγγο. Το «κάθαρμα» με τον Γιώργο Φούντα, «Ο πεθερόπληκτος» και «Ένας απένταρος λεφτάς» με τον Γιάννη Γκιωνάκη. Το 1971 ξεκίνησε, παράλληλα με την ηθοποιία, να τραγουδά καθαρά για βιοποριστικούς λόγους.

Η κηδεία της Τζίνας Βούλγαρη θα τελεστεί το Σάββατο, στις 11:00 από το Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας.

Πηγή: Espresso

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:49