search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:34
MENU CLOSE

«Κάντε το βήμα» – Κάλεσμα Κουτσούμπα για στήριξη ακόμα και από ψηφοφόρους που δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2080
4-7-2019
06.07.2019 03:00
kke1-1.jpg

 

Την ιστορική σταθερότητά του απέναντι σε κόμματα που, όπως υποστηρίζει, επιδιώκουν… προγράμματα σταθερότητας προβάλλει το ΚΚΕ ως βασικό όπλο του εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου. Ταυτόχρονα, ο Περισσός απευθύνει κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους να δώσουν τη στήριξή τους στο ΚΚΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του. 

«Το ΚΚΕ είναι δίπλα στον λαό και στη νεολαία και εδώ θα μείνει. Μπροστά σε κάθε μάχη και διεκδίκηση μέχρι την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Σταθερά στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης, της πάλης, της αντίστασης» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, καλώντας τους εργαζομένους «που έκαναν πρώτη φορά το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, να κάνουν και το επόμενο. Να δώσουν μαζί μας τη μάχη μέχρι και να κλείσει η κάλπη την ερχόμενη Κυριακή για την παραπέρα ενίσχυση του ΚΚΕ». 

Το ίδιο σαφές μήνυμα στέλνει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και μέσα από το σποτάκι του κόμματος για την εκλογική Κυριακή. «Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε. Στις 8, όμως, σημασία δεν έχει ποιος θα συνεχίσει να μαυρίζει τις ζωές μας. Σημασία έχει να είναι ο λαός πιο δυνατός. Γι’ αυτό στηρίξτε το ΚΚΕ. Τη δύναμή σας. Ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, γνωρίζετε, όμως, ότι το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό σας. Για το δίκιο μας. Οι μεγάλοι αγώνες του λαού μας γράφουν την ιστορία. Κάντε το βήμα. Με πιο δυνατό ΚΚΕ στις 8 του Ιούλη μπορούμε να τα καταφέρουμε» λέει χαρακτηριστικά ο Κουτσούμπας, ενώ το ίδιο προσκλητήριο στήριξης σήμανε και στην κεντρική προεκλογική ομιλία του την Τετάρτη το βράδυ στο Σύνταγμα. 

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό News 24/7 ο Κουτσούμπας επιτέθηκε στην Κουμουνδούρου υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της Ν.Δ. γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ξέπλυνε όλη την αντιδραστική πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που είχαν κυβερνήσει πριν, συνεχίζοντας από εκεί που αυτοί σταμάτησαν. Δεν ξεμπέρδεψε ούτε με το παλιό, ούτε με την αντίδραση, ούτε με τη συντήρηση, αλλά αντίθετα είδαμε να ανασταίνει αυτό το παλιό. Διέσυρε, ξεπουπούλιασε πραγματικά ιδανικά, αξίες αριστερές γιατί εμφανιζόταν αριστερός στα λόγια, και για αυτό είναι πιο επικίνδυνος για τον λαό μας, ενώ έπραττε δεξιά». 

Στους ίδιους υψηλούς τόνους ο Κουτσούμπας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ασκούσε δεξιά πολιτική και μιλούσε δήθεν αριστερά στρογγυλεύοντας τα πράγματα». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εμφάνιζε ως μονόδρομο την πολιτική των μνημονίων διαρκείας. Έγινε το καλύτερο παιδί του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων, της Ε.Ε. Γι’ αυτό έσπειρε τόσο μεγάλη απογοήτευση και έστειλε ένα εκατομμύριο, εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους πίσω στη Δεξιά, πίσω στη Ν.Δ. Και για να μην πω ήδη ότι στα ψηφοδέλτιά του φιγουράρουν γνωστά στελέχη, πρώην υπουργοί, στελέχη της Ν.Δ., στελέχη του βαθέος ΠΑΣΟΚ, που είχαν διακριθεί όλοι αυτοί σε όλη αυτή την αντιλαϊκή πολιτική». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:33