search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:12
MENU CLOSE

«Χριστίνα Ω.»: 90.000 ευρώ τη μέρα νοικιάζεται η θαλαμηγός του Ωνάση

20.07.2019 08:06
«Χριστίνα Ω.»: 90.000 ευρώ τη μέρα νοικιάζεται η θαλαμηγός του Ωνάση - Media

 

Ο θρυλικός Έλληνας μετέτρεψε μία καναδική φρεγάτα σε μία πολυτελέστατη θαλαμηγό, απ’ όπου πέρασαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του διεθνούς τζετ σετ τότε αλλά και ονόματα-θρύλοι, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Φρανκ Σινάτρα, η Μέριλιν Μονρόε, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ κ.ά.

Η βιβλιοθήκη της θαλαμηγού ήταν γεμάτη με έργα Ελλήνων κλασικών συγγραφέων, τα σκαμνιά του μπαρ ήταν καλυμμένα με δέρμα λευκής φάλαινας, ενώ ο πυθμένας της πισίνας υψωνόταν ως το επίπεδο του καταστρώματος και μετατρεπόταν σε πίστα χορού, διακοσμημένη με ψηφιδωτά που απεικόνιζαν σκηνές από την ελληνική μυθολογία.

Για τον εαυτό του ο Ωνάσης είχε κρατήσει μια σουίτα τεσσάρων δωματίων, με μπανιέρα από μπλε μάρμαρο Σιένας, απομίμηση λουτρού από μινωικό ανάκτορο.

Τους τοίχους κάλυπταν Βενετσιάνικοι καθρέπτες. Υπήρχαν άλλες εννέα σουίτες, που η καθεμιά είχε το όνομα ενός ελληνικού νησιού. Στην «Ιθάκη» έμεναν πάντα οι εκλεκτότεροι καλεσμένοι: ανάμεσα τους, η Γκρέτα Γκάρπο, η Τζάκι Κένεντι, η Μαρία Κάλλας και πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ. Η μοντέρνα τεχνολογία αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της θαλαμηγού, με πρωτοποριακά για την εποχή τους συστήματα: ραντάρ, επικοινωνιακά μέσα, κλιματισμό, ηλεκτρονικό έλεγχο της θερμοκρασίας του νερού στην πισίνα και πολλά άλλα.

Από τον Ωνάση στον Παπανικολάου

Όταν ο Ωνάσης πέθανε το 1975, άφησε το γιοτ στην κόρη του Χριστίνα. Εκείνη το δώρισε στο ελληνικό κράτος για να χρησιμοποιηθεί ως προεδρική θαλαμηγός. Μετονομάστηκε σε «Αργώ», όμως γρήγορα εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στη φθορά.

Το 1998 το αγόρασε ο Έλληνας εφοπλιστής Τζων Πωλ Παπανικολάου. Επανέφερε το αρχικό όνομα -προσθέτοντας και το «Ω»- και ανακαίνισε το σκάφος από το 1999 μέχρι και το 2001, πληρώνοντας πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια. Τον Ιούλιο του 2013, μετά τον θάνατο του Παπανικολάου, το 100 μέτρων πολυτελές γιοτ βγήκε ξανά στο σφυρί για 21 εκατομμύρια δολάρια.

Αν και ακόμα δεν έχει βρει νέο ιδιοκτήτη, το σκάφος είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση για μόλις 90.000 ευρώ την ημέρα. Σήμερα, η μεγαλοπρεπής θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει 34 επισκέπτες (κι άλλα 38 άτομα πλήρωμα) στις 17 καμπίνες της, ενώ διαθέτει προεδρική σουίτα, ελικοδρόμιο, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, σπα, μπαρ, κέντρο ομορφιάς και παιδότοπο.

Επιστροφή στην Ελλάδα

Η θαλαμηγός «Χριστίνα Ω.» τον περασμένο χειμώνα κατέπλευσε στο Μεσολόγγι, όπου και παρέμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο. Αλλά δεν είναι πλέον σπάνιο θέαμα η είσοδός της σε κάποιο από τα λιμάνια του Αιγαίου ή και του Ιονίου πελάγους.

Πέρυσι το καλοκαίρι επέστρεψε μάλιστα και σε πολύ γνώριμα γι’ αυτήν νερά, στο Σκορπιό, όπου και ξύπνησε πολλές μνήμες. Αφορμή της άφιξης στα γνώριμα νερά του πρώην νησιού του Ωνάση, η κρουαζιέρα που έκαναν οι πλούσιοι ενοικιαστές της στο Ιόνιο Πέλαγος.

Το «Χριστίνα Ω.», αφού πρώτα έκανε τον γύρο του νησιού, στη συνέχεια αγκυροβόλησε στο μοναδικό σημείο όπου επιτρέπεται από τους σημερινούς ιδιοκτήτες να πλησιάζουν – για λίγο- τουριστικά σκάφη.

Πηγή: Ciao

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:10