search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:55
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Κύριε Μητσοτάκη είστε ο τυχερότερος πρωθυπουργός

20.07.2019 21:26
varoufakis_1-5.jpg

 

«Ποτέ στην ιστορία της Βουλής ίσως από την περίοδο της αποστασίας δεν έχει πληγωθεί το κύρος του κοινοβουλίου τόσο πολύ όσο τα τελευταία μνημονιακά χρόνια» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για έναν «πρωτόγνωρο εξευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας». 

Ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας, που μίλησε πρώτη φροά από το βήμα της Βουλής ως αρχηγός κόμματος, παρατήρισε πως ακούγοντας κάποιος τις προγραμματικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη «διακρίνει μια ευχάριστη ευθυγράμμιση προεκλογικών εξαγγελιών» και σημερινών δηλώσεων.

«Ποιος είναι ο υπ’ αριθμόν ένας καταστροφέας των επιχειρήσεων. Νομίζω ότι είναι η 100% προπληρωμή χώρου, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και που δυστυχώς δεν άκουσα από εσάς τίποτα. Είναι ο ελέφαντας στο κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη φορολόγηση των επιχειρήσεων και σημείωσε πως το ΜέΡΑ25 θα κατεβάσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του, «μια τροπολογία που εσείς θα απορρίψετε» είπε, «καθώς έρχεται σε αντίθεση με τις μνημονιακές δεσμεύσεις».

«Τα ματωμένα πλεονάσματα θα παραμείνουν»

«Το 4ο Μνημόνιο θα σας αναγκάζει καθημερινά να αυτοκαταργείστε. Θα σας σέρνει σε ολοένα αυταρχικότερες, αντιλαϊκότερες πολιτικές. Βρισκόμαστε ακόμη σε μια πολύ δυσάρεστη θέση, όπου η εφαρμογή του προγράμματός σας απαιτεί ρήξη με τους δανειστές» συνέχισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Κύριε Μητσοτάκη έχω νέα για εσάς, την αξιοπιστία του κυρίου Τσίπρα στα μάτια των δανειστών δεν θα την φτάσετε ποτέ. Ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το ΕΚΑΣ, παρήγαγε υπερπλεονάσματα, χάρισε τα τρένα, τα αεροδρόμια. Στην καλύτερη να σας θεωρήσουν άξιο συνεχιστή του» σχολίασε για τη στάση των δανειστών απέναντι στον πρωθυπουργό».

«Τα ματωμένα πλεονάσματα θα παραμείνουν, λόγω της άρνησης της γερμανικής κυβέρνησης για ρύθμιση χρέους με συναινετικά μέσα», πρόσθεσε. 

«Άστοχη η σύγκριση ΟΤΕ – ΔΕΗ»

«Κάνετε μια άστοχη σύγκριση με τον ΟΤΕ, άλλο μια εταιρία τηλεπικοινωνιών και άλλο ένα φυσικό μονοπώλιο όπως η ΔΕΗ» ανέφερε. «Η ΔΕΗ απαξιώθηκε υπό την πίεση των δανειστών, λόγω των συμβάσεων με ιδιώτες που ήταν ιδιαίτερα επιζήμιες και λόγω της αφαίμαξης του τζίρου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε. «Περισσότερη ιδιωτικοποίηση θα είναι τόσο θεραπευτική, όσο το να ρίξεις περισσότερο δηλητήριο στον δηλητηριασμένο», συνέχισε.

«Διαβάζουμε τις προτάσεις του ΣΕΒ για ακόμη περισσότερη ελαστικότητα στην αγορά εργασίας, χαμηλότερους κατώτερους μισθούς. Σαν να θέλατε να επιβεβαιώσετε αυτή τη ροπή σας καταργήσατε την επιθεώρηση εργασίας» είπε για το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων.

«Το ότι τα όρνια παχαίνουν από το κουφάρι της κοινωνίας μας δεν σημαίνει ότι η κοινωνία μας ανανήπτει»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον τυχερότερο πρωθυπουργό της μνημονιακής Ελλάδας. «Θυμάμαι την έκδηλη ανακούφιση του κυρίου Σταϊκούρα και του κυρίου Χαρδούβελλη όταν μου παρέδιδαν ένα άδειο ταμείο, με το οποίο έπρεπε να πληρώσω 22 εκατ. ευρώ στους δανειστές» σημείωσε για την περίοδο της δικής του θητείας στο υπουργείο Οικονομικών.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα εξασφάλισε νέα δάνεια, από τα οποία θα προσποιείται ότι αποπληρώνεται το χρέος για τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς η προσωπική σας τύχη συμπορεύεται με τη δυστυχία των πολλών. Το κράτος μας είναι πιο πτωχευμένο από ποτέ, αλλά παράλληλα όσοι αγοράζουν ομόλογα κερδίζουν αστρονομικά ποσοστά» είπε. «Αυτό δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση» διαπίστωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25. «Το ότι τα όρνια παχαίνουν από το κουφάρι της κοινωνίας μας δεν σημαίνει ότι η κοινωνία μας ανανήπτει», κατέληξε. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:51