search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:51
MENU CLOSE

Κωνσταντοπούλου: Η απόφαση αυτή οπλίζει το χέρι του κάθε Κορκονέα

30.07.2019 06:51
Παρέμβαση της προέδρου του ΣτΕ στην υπόθεση του Mr Bitcoin αναφέρει σε δήλωσή της η Ζ. Κωνσταντοπούλου - Media

 

Η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την ποινή που επιβλήθξηκε στον Κορκονέα αλλά και για την αθώωση του Σαραλιώτη.

«Μιλάμε για εν ψυχρώ δολοφονία», σημείωσε η δικηγόρος, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται για περίπτωση από αυτές που τους αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό. «Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι δράστες έδρασαν μαζί. Βεβαίως ο Επαμειώνδας Κορκονέας είναι αυτός που όπλισε και πάτησε τη σκανδάλη και ο Σαραλιώτης είναι αυτός που τον συνέδραμε», υπογράμμισε αναφορικά με την αθώωση του συγκατηγορούμενου ειδικού φρουρού.

Η κα. Κωνσταντοπούλου μίλησε για μια μεθοδευμένη και προδρομολογημένη απόφαση. «Κατά την άποψή μας το έκανε ώστε να υπαχθεί στον νέο Ποινικό Κώδικα. Ζητήσαμε νέα ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο, καταγγέλλοντάς τον. Υπήρχε τότε εισαγγελική πρόταση ότι πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη αλλά είχε ενδεχόμενο δόλο. Εκτιμήσαμε ότι βάσει των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα υπήρχε μεθόδευση για να πέσει ο Κορκονέας “στα μαλακά” και επιβεβαιωθήκαμε, επειδή το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει ημερομηνία για τον Ιούνιο», σχολίασε.

Ακόμη, αναφερόμενη στη μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σημείωσε πως «αυτή η γυναίκα που της σκότωσαν το παιδί, αντιμετωπίστηκε σαν να είναι η ίδια κατηγορούμενη».

«Χθες ο εισαγγελέας έλεγε ότι η συμπεριφορά των κατηγορούμενων ήταν αντιδεολογική», ανέφερε. «Το χέρι του Κορκονέα το όπλισαν εκείνες οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί για μια σειρά γεγονότων αστυνομικής βίας. Το δικαστήριο όπλισε το χέρι του κάθε Κορκονέα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:51