search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:37
MENU CLOSE

Σπιτικό παγωτό

05.08.2019 14:56
choc-chip-ice-cream-2-1024×871-638×350-1.jpg

Υλικά συνταγής

550 ml πλήρες γάλα

3 καψουλίτσες βανίλιας

4 κρόκοι αβγών

100 γρ. ζάχαρη άχνη

130-140 γρ. γκοφρέτα σοκολάτας [τύπου Caprice] ή άλλη της αρεσκείας σας κομμένες σε κομματάκια

80-100 γρ. σταγόνες σοκολάτας [προαιρετικά]

Για γαρνίρισμα: σιρόπι σοκολάτας

 

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τις βανίλιες με τους κρόκους και τα 60 γρ. ζάχαρης άχνης μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Τοποθετούμε σε κατσαρόλα το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε το μείγμα αβγών σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις πήξει το μείγμα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος το μείγμα και το αφήνουμε για 10-15΄στη κατάψυξη – να σφίξει λίγο όχι να καταψυχθεί.

Το βγάζουμε από τη κατάψυξη, το ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις γκοφρέτες κομμένες σε κομματάκια και τις σταγόνες σοκολάτας – προαιρετικά. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά να ενσωματωθούν και το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη για 3 τουλάχιστον ώρες πριν σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας προαιρετικά.

 

https://www.sintayes.gr/syntages/efkolo-spitiko-pagoto-tragani-gkofreta-sokolatas/

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31