search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:07
MENU CLOSE

Βρετανία: «Ναι» στο Brexit «πάση θυσία» λέει το 54% των ψηφοφόρων

13.08.2019 06:07
Βρετανία: «Ναι» στο Brexit «πάση θυσία» λέει το 54% των ψηφοφόρων - Media

 

Η πλειοψηφία των Βρετανών πιστεύει ότι ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρέπει να προχωρήσει στην έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση «πάση θυσία», ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται την αναστολή της λειτουργίας της Βουλής των Κοινοτήτων, καταδεικνύει δημοσκόπηση του ινστιτούτου ComRes η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας The Daily Telegraph και δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα.

Ο Τζόνσον έχει υποσχεθεί να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός ΕΕ την 31η Οκτωβρίου, ανεξαρτήτως του εάν και κατά πόσον θα καταφέρει να εξασφαλίσει συμφωνία με τις Βρυξέλλες ή όχι, παρά το γεγονός ότι πολλοί στο κοινοβούλιο του ΗΒ εναντιώνονται στο λεγόμενο no-deal Brexit.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου ComRes, το 54% του δείγματος της δημοσκόπησης που διενήργησε συμφωνεί με το δήλωση «ο Μπόρις [Τζόνσον] πρέπει να επιτύχει το Μπρέξιτ πάση θυσία, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής της λειτουργίας του κοινοβουλίου εάν απαιτείται, για να εμποδίσει τα μέλη της Βουλής να το σταματήσουν».

Ο νέος αρχηγός των Τόρις και πρωθυπουργός διαβεβαιώνει πως θέλει να κλείσει συμφωνία με την ΕΕ, αλλά την ίδια ώρα διαμηνύει πως δεν αποκλείει να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου για να αποτρέψει κάθε προσπάθεια των μελών του να εμποδίσουν το διαζύγιο άνευ συμφωνίας.

Η δημοσκόπηση καταγράφει πως το 46% διαφωνεί με την τοποθέτηση αυτή. Το αποτέλεσμα βασίζεται στις απαντήσεις που έδωσαν 1.645 ψηφοφόροι, μετά την αφαίρεση όσων απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν ή δεν απαντούν.

Η ίδια έρευνα περιέχει επίσης το εύρημα ότι το ποσοστό των Συντηρητικών αυξήθηκε κατά 6 εκατοστιαίες μονάδες στο 31%, έναντι 27% του δείγματος που δήλωσε ότι θα υποστήριζε την αξιωματική αντιπολίτευση, τους Εργατικούς, αν γίνονταν εκλογές το τρέχον διάστημα. Αυτό το εύρημα βασίζεται στις απαντήσεις 1.783 ψηφοφόρων.

Το συγκεκριμένο στοιχείο συνάδει με ευρήματα άλλων δημοσκοπήσεων, που υποδεικνύουν ότι το ποσοστό των προθέσεων ψήφου των Τόρις καταγράφει αύξηση αφότου ο Τζόνσον διαδέχθηκε την Τερέζα Μέι, η οποία παραιτήθηκε επίσημα τον περασμένο μήνα, αφού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το Μπρέξιτ εντός της προθεσμίας που είχε οριστεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:07