search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:34
MENU CLOSE

Νεκρό τοπίο ο Αμαζόνιος: Εκατοντάδες φωτιές καίνε το τροπικό δάσος

25.08.2019 17:32
Νεκρό τοπίο ο Αμαζόνιος: Εκατοντάδες φωτιές καίνε το τροπικό δάσος - Media

 

Εκατοντάδες νέες φωτιές έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στον Αμαζόνιο. Η ατμόσφαιρα στο μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον πλανήτη μυρίζει θάνατο.

Το τοπίο είναι νεκρό. Οι εικόνες της τεράστιας οικολογικής καταστροφής στη Βραζιλία έχουν αφήσει άφωνη τη διεθνή κοινότητα. «Αυτή είναι μία παγκόσμια κρίση γιατί αυτές (οι δασικές εκτάσεις) θεωρούνται οι πνεύμονες του πλανήτη», αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC, Γουΐλ Γκραντ.

Και πρόσθεσε: «Είναι απίστευτα θλιβερό και δυσάρεστο να βλέπεις αυτού του είδους την καταστροφή να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σου».

Την ίδια στιγμή στη Βολιβία 9,5 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τις φωτιές. Το αεροπλάνο που επιστράτευσε η κυβέρνηση της Βολιβίας ρίχνει ακατάπαυστα νερό για να δαμάσει τις φωτιές, πριν εξαπλωθούν και σε άλλες περιοχές.

Οι πρόεδροι τόσο της Βολιβίας όσο και της Κολομβίας ζήτησαν βοήθεια για να προστατευθεί ο Αμαζόνιος. Παράλληλα, οι φωτιές στον Αμαζόνιο βρίσκονται στο επίκεντρο της Συνόδου των G7.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30