search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:46
MENU CLOSE

Βυθίζεται στο πολιτικό χάος η Βρετανία: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Τόρις στη Σκωτία, λόγω… Τζόνσον

28.08.2019 17:14
ruth_davidson.jpg
 
Η Ρουθ Ντέιβιντσον, η ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος στη Σκωτία, πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή της, λόγω των πολιτικών διαφωνιών της με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αλλά και επειδή αισθάνεται πίεση αφού έγινε πρόσφατα μητέρα, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Sun.
 
“Κουράστηκε να συνδυάζει τη μητρότητα και το να είναι προβεβλημένο στέλεχος της αντιπολίτευσης στη Σκωτία, αυτό είχε συνέπειες”, φέρεται να δήλωσε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των Συντηρητικών. “Και όλα αυτά έγιναν ακόμη πιο δύσκολα με το τρέχον πολιτικό κλίμα, καθώς βρέθηκε να διαφωνεί ολοένα και περισσότερο με τη νέα ηγεσία στο Λονδίνο”, πρόσθεσε.
 
Η Ντέιβιντσον διαφωνεί με την πρόθεση του Τζόνσον να προχωρήσει στο Brexit ακόμη και χωρίς συμφωνία με την ΕΕ, εφόσον χρειαστεί. Εκτός από τη Sun, το BBC και το σκωτικό τηλεοπτικό κανάλι STV μετέδωσαν επίσης ότι η Ντέιβιντσον σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία των Συντηρητικών.
 
Χάμοντ: Τελειώνει ο χρόνος…
Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι οι Βρετανοί βουλευτές που θέλουν να εμποδίσουν μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία (το λεγόμενο no-deal Brexit) θα πρέπει να αναλάβουν δράση την επόμενη εβδομάδα, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τις εργασίες του κοινοβουλίου από τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
 
Ο Χάμοντ τόνισε ότι πολλοί βουλευτές που εναντιώνονται σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, ήθελαν να περιμένουν μέσα στον Σεπτέμβριο, πριν αναλάβουν δράση, να δουν κατά πόσον οι προσπάθειες του Τζόνσον να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία αποχώρησης με τις Βρυξέλες θα είναι επιτυχείς.
 
«Πολλοί συνάδερφοί μου θα προτιμούσαν να περιμένουν…και να κινηθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό πλέον δεν είναι εφικτό», τόνισε ο τέως υπουργός σε δημοσιογράφους. «Θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι όταν το κοινοβούλιο ξαναρχίσει τις εργασίες του την ερχόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.
 
Ο πρωθυπουργός Τζόνσον ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι εργασίες του βρετανικού κοινοβουλίου θα διακοπούν τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, προκαλώντας πολιτική θύελλα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15