22/01/2020 06:53:41

Ραγκούσης για διοικητή ΕΥΠ: Εχει τους απαραίτητους τίτλους σπουδών ο Κοντολέων ή είναι παράνομος ο διορισμός;

Ραγκούσης για διοικητή ΕΥΠ: Εχει τους απαραίτητους τίτλους σπουδών ο Κοντολέων ή είναι παράνομος ο διορισμός; - Media

Το ζήτημα με τους τίτλους σπουδών του νέου διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος ανακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ραγκούση.

Ο Γιάννης Ραγκούσης επανέφερε το θέμα που έχει ανακύψει με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, με επίκαιρη ερώτηση που απηύθυνε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Ραγκούσης επισημαίνει αρχικά πως «ο πρωθυπουργός στις αρχές Αυγούστου ανακοίνωσε ότι στη θέση του νέου διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) διορίζεται ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, μέχρι πρότινος πρόεδρος του Δ.Σ. της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας G4S Secure Solutions SA».

Ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα οι τίτλοι σπουδών του διοικητή της ΕΥΠ

Στη συνέχεια της ερώτησής του για το νέο διοικητή της ΕΥΠ τονίζει ότι «ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α.Τσίπρας, μεταξύ άλλων πολύ σοβαρών αιτιάσεων για το συγκεκριμένο διορισμό, επανειλημμένα ζήτησε να απαντήσετε αν αληθεύει πως στερείται των απαιτούμενων από το νόμο πρωταρχικών προϋποθέσεων, καθώς οι τίτλοι σπουδών, που ισχυριστήκατε ότι κατέχει, ενδεχομένως δεν είναι αναγνωρισμένοι από το ΔΟΑΤΑΠ, όπως ορίζει η παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 3469/2008 (ΦΕΚ Α’ 39)».

Καταλήγοντας, ο κ. Ραγκούσης ερωτά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

«-Θα δώσετε στη δημοσιότητα τους τίτλους σπουδών του νέου Διοικητή της ΕΥΠ καθώς και τις πράξεις αναγνώρισής τους από το ΔΟΑΤΑΠ ή έχετε ήδη προχωρήσει από αρχές Αυγούστου σε έναν εν γνώσει σας παράνομο διορισμό;

»-Εξακολουθεί να ισχύει η προσωπική, ρητή σας δέσμευση προς τη Βουλή των Ελλήνων ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξετε την ισχύουσα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία ήταν και παραμένει δική σας νομική υποχρέωση να διασφαλίσετε ότι ο Διοικητής της ΕΥΠ είναι κάτοχος αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών;»

iefimerida.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.