search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:27
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Στόχος να γίνει η ΔΕΘ από τις καλύτερες εκθέσεις στον κόσμο (Photos)

07.09.2019 06:34
Μητσοτάκης: Στόχος να γίνει η ΔΕΘ από τις καλύτερες εκθέσεις στον κόσμο (Photos) - Media Gallery

 

Τις δεσμεύσεις του για το επόμενο έτος ως προς τη φορολογία και τη φορολογική πολιτική, τις επενδύσεις, τις εργασιακές σχέσεις και το ψηφιακό κράτος αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ήδη στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Βελλίδειο στις 20:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση του πρωθυπουργού με τη διοίκηση και εκπροσώπους εργαζομένων της ΔΕΘ-HELEXPO.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ-HELEXPO ο πρόεδρος της Τάσος Τζήκας και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ τον περίμενε και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κιμπουρόπουλος, τον οποίο ο πρωθυπουργός έσπευσε να χαιρετίσει.

Αμέσως μετά προχώρησε στη αίθουσα συσκέψεων και άρχισε η συνάντηση, στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Ακολούθησε περιοδεία του πρωθυπουργού στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ. 

“Στόχος, να γίνει η ΔΕΘ μία από τις καλύτερες εκθέσεις στον κόσμο”

«Στόχος μας είναι να γίνει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μια από τις καλύτερες εκθέσεις στον κόσμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo.

O κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μοναδικά πλεονεκτήματα που προσφέρει στη Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι υπάρχουν 170 στρέμματα μέσα στην καρδιά της πόλης τα οποία, μέσα από ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης στην κατεύθυνση της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της διαμόρφωσης χώρων πρασίνου, θα αποτελούν ολοένα και περισσότερο σημείο αναφοράς για την κοινωνική, επιχειρηματική και αθλητική ζωή της πόλης.

“Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση”

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Ινδία είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕθ, τώρα που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και έχει ως κεντρικό σύνθημα την ανάπτυξη για όλους, την ανάπτυξη παντού» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας στην 84η ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι είναι σημαντικό γιατί η Ινδία, τα τελευταία 10 χρόνια, διπλασίασε το ΑΕΠ και το κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών της, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Ινδοί βγαίνουν από τη φτώχια στην παραγωγή νέου πλούτου. «Μπορούμε να αντλήσουμε αμοιβαία διδάγματα για το πώς μπορεί να γίνει η ανάπτυξη για όλους και να συμβαδίσει με την αλληλεγγύη» τόνισε ο πρωθυπουργός και στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μία φράση του οικονομολόγου Αμάρτια Σεν ο οποίος είπε ότι «φτώχια είναι η στέρηση ευκαιριών» και σημείωσε ότι αυτό που ο ίδιος (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) επιθυμεί είναι να δώσει απλόχερα τον πλούτο τον ευκαιριών.

“Θερμή” υποδοχή από τα συνδικάτα

«Θερμή» υποδοχή προετοιμάζουν ωστόσο συνδικάτα και συλλογικότητες, αλλά και «μακεδονικές οργανώσεις» που αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών και καταλογίζουν στη ΝΔ αλλαγή στάσης σε σχέση με όσα εξήγγειλλε προεκλογικά.

Έτσι, συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου διοργανώνουν στις 18:00 η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και μακεδωνικά σωματεία, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και πρωτοβάθμια σωματεία καλούν την ίδια ώρα στην Καμάρα.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα της ΕΛΑΣ για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων, με περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς να βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικό είναι ότι για την ανάπτυξη της αστυνομικής δύναμης χρειάστηκε η μεταφορά αστυνομικών από άλλες περιοχές της χώρας.

Υπό κατάληψη το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ

Σε κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν χθες το βράδυ φοιτητικοί σύλλογοι, που συμμετέχουν στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

“Η Πολυτεχνική Σχολή βρίσκεται υπό κατάληψη από τους Συλλόγους Φιλολογικού, Μουσικού, Αρχιτεκτονικής και Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών ΕΜΠ. Οι λόγοι της κατάληψης έχουν να κάνουν αφενός με την σημερινή έλευση του πρωθυπουργού και τις προγραμματικές δηλώσεις που θα πραγματοποιήσει, οι οποίες έρχονται σε μια συγκυρία όπου έχει ψηφίσει την κατάργηση του ασύλου και έχει εξαγγείλει μια σειρά τόσο αντιεργατικών, όσο και αντιεκπαιδευτικών μέτρων, όπως η απελευθέρωση των απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεις αλλά και στα φοιτητικά μας -διαγραφές φοιτητών οι οποίες περνάνε το όριο των ν+2, κατακερματισμός των πτυχίων μας και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την επιλογή των πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ να κάνουν lock out στο Πανεπιστήμιο, ούτως ώστε να υπάρξει μία αποστειρωμένη ζώνη γύρω από τη ΔΕΘ”, δήλωσε εκπρόσωπος των φοιτητών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων πραγματοποίησαν χθες παρέμβαση στην πρυτανεία του ΑΠΘ και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στον πρύτανη και τους τέσσερις αντιπρυτάνεις του ΑΠΘ, οι οποίοι άκουσαν τα αιτήματά τους και συνομίλησαν μαζί τους.

“Από εχθές το μεσημέρι που μεταφέρθηκαν οι καταλήψεις στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξε καμία ζημιά, ούτε υπήρχε κάποια ανάμειξη εγκληματικών στοιχείων”, επισήμανε ο εκπρόσωπός τους, διαβεβαιώνοντας ότι “περιφρουρούμε το Πολυτεχνείο, περιφρουρούμε το άσυλο και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να προβεί σε πράξεις που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα”.

“Σήμερα η κατάληψη λήγει με την αντικυβερνητική πορεία για τη ΔΕΘ, που θα ξεκινήσει στις 5:30 από το Πολυτεχνείο και θα κινηθεί ενιαία με τα υπόλοιπα καλέσματα της πόλης”, διευκρίνισε.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων θα κλείνουν διαδοχικά κεντρικοί δρόμοι της πόλης, ενώ η τροχαία έχει ανακοινώσει την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω της ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα:

Από την Παρασκευή έως και τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας (09-09-2019) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.

Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.

Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

Αγ. Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.

Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Μ. Ανδρόνικου , από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

26ης Οκτωβρίου, από Ανδρέου Γεωργίου μέχρι Πήγασου, ρεύμα προς έξοδο πόλης.

Ερμιόνης , από 26ης Οκτωβρίου μέχρι Ανδρέου Γεωργίου και

Ανδρέου Γεωργίου , από Πήγασου μέχρι 26ης Οκτωβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01