search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:01
MENU CLOSE

Υπόθεση Novartis: «Δεν στέλνω τους πολιτικούς μου αντιπάλους στα δικαστήρια» λέει ο Μητσοτάκης

17.09.2019 14:47
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου - Media
 
Η κυβερνητική πλειοψηφία θα εισηγηθεί τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartiς, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου. 
 
«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ.Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τονίζουν οι ίδιες πηγές.
 
«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με συνεργάτες του.
 
Υπενθυμίζεται ότι απαντώντας στις συγκεκριμένες πληροφορίες, ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «αθλιότητες».
 
ΣΥΡΙΖΑ: Διπλά δειλός ο Μητσοτάκης
«Διπλά δειλό» χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Κουμουνδούρου, πηγές της οποίας σχολιάζουν τη διαρροή του Μαξίμου σύμφωνα με την οποία η κυβερνητική πλειοψηφία θα εισηγηθεί τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής μόνο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και όχι για τον Αλέξη Τσίπρα.
 
Χαρακτηρίζουν λοιπόν διπλα δειλό τον πρωθυπουργό και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο (σ.σ. Αλέξη Τσίπρα) και στο εσωκομματικό του εφιάλτη (σ.σ. Αντώνη Σαμαρά) διότι «δεν έχει το θάρρος» να κάνει προανακριτική και για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη μήνυση Σαμαρά, από την άλλη προχωρά σε Προανακριτική υπό την πίεση του Σαμαρά, παρά το ότι ο ίδιος φαίνεται πως δεν το επιθυμούσε.
 
Ως εκ τούτου χαρακτηρίζουν «φαρσοκωμωδία» την απόπειρα «να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο και όχι όσοι το διέπραξαν τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, συνεχίζεται με νέα επεισόδια». Με την αναφορά αυτή η Κουμουνδούρου παρέχει στήριξη στον πρώην υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο.
 
Και συνεχίζουν: «Ο νέος φθηνός τακτικισμός που φαίνεται να σκαρφίστηκε ο κος Μητσοτάκης, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου, είναι να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. 
 
Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη. Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κος Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει.
 
Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:00