search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:24
MENU CLOSE

Σαουδική Αραβία: Έτσι χτυπήθηκαν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

18.09.2019 15:54
Σαουδική Αραβία: Έτσι χτυπήθηκαν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις - Media
 
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασαν την Τετάρτη συντρίμμια των ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των πυραύλων κρουζ που, όπως λένε, χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεών της, ως “αδιαμφισβήτη” απόδειξη της ιρανικής επιθετικότητας.
 
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Τούρκι αλ Μάλικι είπε ότι συνολικά 25 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον των δύο πετρελαϊκών υποδομών το περασμένο Σάββατο. Μεταξύ αυτών ήταν μη επανδρωμένα ιρανικά αεροσκάφη Delta Wing και πύραυλοι “Ya Ali”.
 
Οι πύραυλοι αυτοί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, χρησιμοποιούνται από τους Φρουρούς της Επανάστασης. ‘Η επίθεση προήλθε από τον βορρά και αδιαμφισβήτητα ανάδοχός της ήταν το Ιράν”, είπε ο αλ Μάλικι παρουσιάζοντας ό,τι απέμεινε από τα όπλα αυτά.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον του Αμπκάικ, του μεγαλύτερου διυλιστηρίου του κόσμου, ενώ μόνο πύραυλοι έβαλαν στο στόχαστρο τις εγκαταστάσεις άντλησης στο κοίτασμα Χουραΐς.
 
Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν, έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ενώ η Τεχεράνη αρνείται κάθε ανάμιξή της.
 
Ο Μάλικι, που είναι ταυτόχρονα και εκπρόσωπος του υπό σαουδαραβική ηγεσία συνασπισμού που μάχεται τους Χούτι, επανέλαβε ότι η επίθεση δεν μπορεί να προήλθε από την Υεμένη, υποστηρίζοντας ότι οι αντάρες προσφέρουν κάλυψη στο Ιράν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:24