15/07/2020 01:01:42

Διαμαρτυρίες για το Τραπεζικό και Επιχειρηματικό Φόρουμ του Ιράν στο Βερολίνο

Διαμαρτυρίες για το Τραπεζικό και Επιχειρηματικό Φόρουμ του Ιράν στο Βερολίνο - Media

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ έξω από κεντρικό ξενοδοχείο του Βερολίνου, στο οποίο φιλοξενείται το 8ο Τραπεζικό και Επιχειρηματικό Φόρουμ Ιράν-Ευρώπης.

Νωρίτερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Βερολίνο Ρίτσαρντ Γκρενέλ επέκρινε την διοργάνωση του Φόρουμ, χαρακτηρίζοντας το συνέδριο «επικίνδυνο βήμα, το οποίο συμβάλλει στην χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και στην υπονόμευση των κυρώσεων των ΗΠΑ», τονίζοντας ότι «δεν είναι κατάλληλη εποχή για μπίζνες που φέρνουν χρήματα στο καθεστώς (του Ιράν), λαμβάνοντας υπ'όψιν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού του Ιράν, τα εγκλήματα πολέμου στην Συρία και την τρομοκρατική δράση στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκαν παραδείγματα για το πώς γερμανικές εταιρίες θα μπορούσαν να πουλήσουν χημικά στο Ιράν, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις.

Έξω από τον χώρο του Φόρουμ συγκεντρώθηκαν δεκάδες πολίτες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της οργάνωσης «Stop the bomb» (σταματήστε την βόμβα), οι οποία χαρακτήρισε την συμμετοχή στο συνέδριο γερμανών βουλευτών, όπως ο πρώην συνδικαλιστής Κλάους Ερνστ (Αριστερά), ως «ένα χαστούκι στο πρόσωπο όλων των δυνάμεων χειραφέτησης στο Ιράν και στην εξορία, οι οποίες βρίσκονται υπό συνεχή κίνδυνο για την ζωή τους».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.