25/02/2021 21:44:30

Το ΚΚΕ «καρφώνει» Άννα Μισέλ και Φράγκο: Οι μόνοι που υπερψήφισαν αντικομμουνιστικό ψήφισμα στην ΕΕ!

Το ΚΚΕ «καρφώνει» Άννα Μισέλ και Φράγκο: Οι μόνοι που υπερψήφισαν αντικομμουνιστικό ψήφισμα στην ΕΕ! - Media

 

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά το αντικομουνιστικό ψήφισμα που προβλέπει τη λήψη σκληρών αντικομμουνιστικών μέτρων όπως απαγόρευση συμβόλων, μνημείων και καταστολή σε βάρος Κομμουνιστικών Κομμάτων. Η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι επιχειρείται παραχάραξη της ιστορίας, μέσω του ψηφίσματος στο οποίο πρωτοστάτησε το γκρουπ του Βίσενγκραντ, που αποτελείται από ακροδεξιές και ξενοφοβικές κυβερνήσεις. Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές υπερψήφισαν μόνο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου της Νέας Δημοκρατίας και ο Φράγκος της Ελληνικής Λύσης.

Με αφορμή τα 80 χρόνια από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την Πέμπτη το ψήφισμα που παρουσιάζει τη Σοβιετική Ένωση ως σύμμαχο του Χίτλερ και συνυπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου.

Το ψήφισμα έκανε λόγο για «επείγουσα ανάγκη πλήρους συνειδητοποίησης και ηθικής, αλλά και νομικής εκτίμησης των εγκλημάτων του σταλινισμού και των κομμουνιστικών δικτατοριών» και εγκρίθηκε με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά. Η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ απευθύνθηκε πριν την ψηφοφορία με ανοιχτή επιστολή στο σύνολο ευρωβουλευτών, μεταξύ αυτών των Ελλήνων και Κυπρίων -πλην των προερχόμενων από ακροδεξιά, φασιστικά μορφώματα- ζητώντας τους να μην το ψηφίσουν.

Αναλυτικά η επιστολή που έλαβαν οι ευρωβουλευτές πριν την ψηφοφορία:

«Στα κείμενα αυτά πρωτοστάτησαν δυνάμεις προερχόμενες από τις χώρες του Βίσεγκραντ, με τις πιο ακραίες σκοταδιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, που ηρωοποιούν το ναζισμό και προκαλούν με τις ρατσιστικές τους θέσεις. Τόσο το περιεχόμενο όσο και η συνολική δομή τους αθωώνουν τα εγκλήματα του φασισμού – ναζισμού, ρίχνουν νερό στο μύλο των εγκληματικών φασιστικών μορφωμάτων στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε όλη την Ευρώπη.

Ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορετικές ιστορικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις, είναι πραγματικά πρωτοφανής η παραχάραξη της Ιστορίας, που φτάνει στο σημείο μεταξύ άλλων να θεωρεί: Τη Σοβιετική Ένωση, που πρόσφερε αμέτρητες θυσίες, 20 εκατομμύρια νεκρούς, δεκάδες εκατομμύρια τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές για την ήττα του φασισμού, «σύμμαχο και εταίρο της ναζιστικής Γερμανίας που συνέβαλε πολιτικά και οικονομικά στην κατάκτηση της Δυτικής Ευρώπης από τον Χίτλερ».

Με επίγνωση των ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών μας, σας καλούμε να καταδικάσετε και να καταψηφίσετε τα ψηφίσματα αυτά, όπως και τυχόν κοινό ψήφισμα που θα διαμορφωθεί στη βάση τους, γιατί ο αντικομμουνισμός δεν αποτελεί μέσο ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά δηλητήριο και εργαλείο πολιτικών διώξεων και κατατρεγμών των λαών».

Υπερψήφισαν Ασημακοπούλου και Φράγκος

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου υπερψήφισε, η Μαρία Σπυράκη καταψήφισε, οι Ευ. Μεϊμαράκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Ελ. Βόζεμπεργκ απείχαν από την ψηφοφορία, ενώ λευκό ψήφισαν οι Στ. Κυμπουρόπουλος, Θ. Ζαγοράκης και Γ. Κύρτσος.

Από το ΚΙΝΑΛ ο Ν. Ανδρουλάκης καταψήφισε, ενώ απείχε η Εύα Καϊλή. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν οι Δ. Παπαδημούλης, Κ. Αρβανίτης και Π. Κόκκαλης, ενώ απείχαν οι Ελ. Κουντουρά, Αλ. Γεωργούλης και Στ. Κούλογλου. Από την Ελληνική Λύση ο Εμ. Φράγκος υπερψήφισε, ενώ ο Ι. Λαγός (πρώην χρυσαυγίτης) ψήφισε λευκό και ο Αθ. Κωνσταντίνου, επίσης από τη Χρυσή Αυγή, απείχε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Το Ευρωκοινοβούλιο με τις ψήφους του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών ψήφισε κατά πλειοψηφία σήμερα το κατάπτυστο κοινό αντικομμουνιστικό ψήφισμα με τον τίτλο «Η σημασία της μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης».

Αποδεικνύεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγορεύσει τον αντικομμουνισμό σε επίσημη ιδεολογία της. Πρωτοστατεί μαζί με αστικές κυβερνήσεις στην απαγόρευση της δράσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων και των κομμουνιστικών συμβόλων, στις διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές και την κομμουνιστική ιδεολογία. Καθοδηγεί την απαράδεκτη προσπάθεια παραχάραξης και ξαναγραψίματος της Ιστορίας, επιδιώκοντας την ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τις παρεμβάσεις της έδωσε μάχη -παρά τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων- ενάντια στον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας, αποκάλυψε τις επιδιώξεις που υπηρετεί το αισχρό ψήφισμα ενάντια στους λαούς και στην πάλη τους. Έδωσε τεκμηριωμένη απάντηση στην αντικομμουνιστική εκστρατεία. Τα ψηφίσματα και η προπαγάνδα των αστικών πολιτικών δυνάμεων θα βρουν από τους λαούς τη θέση που τους αξίζει, στα σκουπίδια της Ιστορίας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.