06/12/2020 03:34:53
24.9.2019

Η Κίνα τοποθετεί κυβερνητικούς «Big Brother» σε 100 εταιρείες - Μεταξύ αυτών και η Alibaba

Η Κίνα τοποθετεί κυβερνητικούς «Big Brother» σε 100 εταιρείες - Μεταξύ αυτών και η Alibaba - Media

 

Ενεργό ρόλο θα αποκτήσουν κυβερνητικοί λειτουργοί της Κίνας μέσα σε 100 ιδιωτικές εταιρείες, που έχουν ως βάση τον τεχνολογικό κόμβο της πόλης Χάνγκτσου, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, όπως μεταδίδει το CNBC.

Συγκεκριμένα, τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση θα τοποθετήσει 100 εκπροσώπους της σε «σημαντικές επιχειρήσεις όπως η Alibaba, η Geely Holdings και η Wahaha».

Η οδηγία, όπως αναφέρεται, είναι μέρος του «Νέου Βιομηχανικού Πλάνου» της κυβέρνησης, που έχει σκοπό να τονώσει τόσο την τεχνολογική βιομηχανία, όσο και την οικονομία της περιοχής. Περλαμβάνεται, μάλιστα, στην νέα στρατηγική της κινέζικης κυβέρνησης να μεταμορφώσει την οικονομία της χώρας.

Οι κυβερνητικοί δεν θα επηρεάσουν την εταιρεία, σχολιάζει η Alibaba

Το νέο μέτρο, δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία της εταιρείας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος της Alibaba. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της, η Alibaba ανέφερε πως:

«Καταλαβαίνουμε πως η νέα αυτή στρατηγική στόχο έχει να προωθήσει ένα καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον για τις εταιρείες που βρίσκονται στην πόλη Χάνγκτσου. Ο κυβερνητικός λειτουργός θα βρίσκεται εδώ ως μια 'γέφυρα' επικοινωνίας του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα και δεν θα επηρεάζει τη λειτουργία της εταιρείας».

Ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα

Παρά τους ισχυρισμούς για «μη επεμβατική παρουσία», η είσοδος κυβερνητικών λειτουργών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις προκαλούν ανησυχία για «παρεμβάσεις». Άλλωστε, σύμφωνα με το νόμο της Κίνας, οι οργανισμοί παντώς τύπου μπορούν να αναγκαστούν να παραχωρήσουν οικονομικά/προσωπικά στοιχεία αν τους ζητηθεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.