05/04/2020 01:31:40

Το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η διεύρυνση στο τραπέζι της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η διεύρυνση στο τραπέζι της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ - Media

 

Εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει  το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος για την περαιτέρω προετοιμασία των εργασιών του οργάνου που θα κληθεί να εγκρίνει τα βήματα προς το συνέδριο και τη διεύρυνση δια της εγγραφής νέων μελών. 

Για την προετοιμασία είχε πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΠΓ  και την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο μετά από διάφορες δημόσιες παρεμβάσεις τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά των «53» (Τσακαλώτος για ΕΡΤ, Πάνος Λάμπρου εφ όλης της ύλης) τα πράγματα ξαναμπαίνουν στο τραπέζι προκειμένου να απορροφηθούν οι όποιοι κραδασμοί.

Μέρος της ατζέντας είναι και οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς το εν εξελίξει ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αποκάλυψε σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δύο τουλάχιστον σημαντικές κωλοτούμπες:  

  • Την παραδοχή του πως η τραγωδία στο Μάτι οφείλεται στην κλιματική αλλαγή. Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε από το βήμα του ΟΗΕ το χυδαίο μικροπολιτικό παιχνίδι τυμβωρυχίας που ενορχήστρωσε όλη την προεκλογική περίοδο. 
  • Την παραδοχή του ότι από «επιζήμια» και «προδοτική» η Συμφωνία των Πρεσπών, πλέον έγινε μία Συμφωνία που πρέπει να τηρηθεί χωρίς καθυστερήσεις.

Επιπλέον, μετά και το χθεσινό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε κατά το ήμισυ (συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν αλλά όχι με Τραμπ, διότι ακυρώθηκε λόγω «περιορισμού» του προγράμματος του αμερικανού Προέδρου) ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι πήγε απροετοίμαστος σε ένα κομβικό για τις διεθνείς σχέσεις ταξίδι καθώς:

  • Όπως προκύπτει και από τις κυβερνητικές διαρροές που δεν έχουν κάποια σχετική αναφορά, δεν έθεσε κρίσιμα ζητήματα στον Τούρκο πρόεδρο (παραβιάσεις στο Αιγαίο, παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ), κι επίσης 
  • Δεν είχε γίνει η κατάλληλη διπλωματική προετοιμασία ούτε όσον αφορά τη συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο με αποτέλεσμα την ακύρωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.