23/02/2020 07:55:48

ΠΕΝΕΝ: Σε ποια λιμάνια της Αττικής προκήρυξε 24ωρη απεργία την Τετάρτη

ΠΕΝΕΝ: Σε ποια λιμάνια της Αττικής προκήρυξε 24ωρη απεργία την Τετάρτη - Media

 

Στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου δεν προκηρύχτηκε 24ωρη πανελλαδική απεργία από την ΠΝΟ λόγω και του ότι η τελευταία που είχε προκηρυχθεί για τις 24/9 τελικά βγήκε παράνομη από τα δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν οι εφοπλιστές.

Ωστόσο, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού διαχώρισε τη θέση της και προκήρυξε 24ωρη απεργία για την ευρύτερη περιοχή (Πειραιάς - Δραπετσώνα - Κερατσίνι - Πέραμα) στην βάση της ομόφωνης απόφασης που έλαβε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Η απεργία αφορά όλα τα πλοία όλων των κατηγοριών που στο διάστημα από την έναρξη 00.01 έως την λήξη στις 24.00 στις 2 Οκτώβρη 2019 θα βρίσκονται στην παραπάνω γεωγραφική έκταση και περιοχή.

Η ΠΕΝΕΝ σημειώνει τα εξής σχετικά με την κινητοποίηση:

«Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των επιβατών , οδηγών Ι.Χ και άλλων οχημάτων και άσκοπη μετακίνησή τους στο λιμάνι του Πειραιά, κρίνουμε αναγκαίο τα ΜΜΕ να ενημερώσουν το κοινό για την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας μας.

Η απεργία τόσο της ΠΕΝΕΝ όσο και ευρύτερα όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων που σύσσωμες έχουν στο σύνολό τους αποφασίσει την συμμετοχή τους σε αυτή, έχει ως κεντρικό αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί την παραπέρα υπονόμευση των ΣΣΕ και παράλληλα με σειρά διατάξεων μεθοδεύει τον έλεγχο των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία.

Στις 2 Οκτώβρη μέρα απεργίας, κανένας επιβάτης ή όχημα στο λιμάνι του Πειραιά.»

Διαβάστε σχετικά: Απεργιακό «λουκέτο» στις τράπεζες την Τετάρτη

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.