search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:51
MENU CLOSE

Τσικουδιά – Τσίπουρο: Σε τιμή… φιάλης ουίσκι – Φόβος για κυρώσεις λόγω φορολογίας

07.10.2019 09:06
Πλήγμα στους Έλληνες αποσταγματοποιούς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού           - Media

 

Εκτός από τον προϋπολογισμό και το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Χρήστος Σταϊκούρας ασχολείται και με… το τσίπουρο και την τσικουδιά. Έστειλε επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά να παραταθεί για δύο χρόνια το καθεστώς μειωμένης φορολογίας στο τσίπουρο και την τσικουδιά και να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς διαφορετικά θα της επιβληθούν κυρώσεις. 

Η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει μόνιμη βιώσιμη και αποδεκτή λύση στο πρόβλημα δηλώνει ο Υφυπουργός Οικονομικών και αρμόδιο για τα φορολογικά θέματα Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθώς όπως λέει ο ίδιος η εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα είναι καταστροφική για τους συστηματικούς, αλλά και για τους μικρούς αποσταγματοποιούς τσίπουρου και τσικουδιάς. 

Σύμφωνα με «Τα Νέα» στην περίπτωση αύξησης κατά 50% του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά μία φιάλη θα κοστίσει όσο περίπου πωλείται ένα μπουκάλι ουίσκι στα ράφια των σουπερμάρκετ. Η τιμή της φιάλης των 700ml θα αυξηθεί κατά 4-5 ευρώ. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:51