search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:20
MENU CLOSE

«Επεισόδιο» Θεανώς και Δόμνας για τον ΟΠΕΚΑ: «Έχεις άγνοια»!

10.10.2019 10:45
«Επεισόδιο» Θεανώς και Δόμνας για τον ΟΠΕΚΑ: «Έχεις άγνοια»! - Media

 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφελείας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης. με θέμα την ακρόαση της κας Ξένια Παπασταύρου για τη θέση της νέα διοικήτριας του Οργανισμού Κοινωνικών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σημειώθηκε ένταση μεταξύ υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου και της Θεωνώς Φωτίου, αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αρχική της τοποθέτηση η κα Μιχαηλίδου ανέφερε πως οι στόχοι του περιορισμού της γραφειοκρατίας, της πλήρους ψηφιοποίησης των διαδικασιών, της δημιουργίας ενός κοινωνικού κράτος κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης με ενιαίους κανόνες δεν έχουν επιτευχθεί επαρκώς από το διοικητικό σχήμα που εισήγαγε ο νόμος 4520/2018. Η Υφυπουργός είπε πως οι βασικές παρεμβάσεις του υπουργείο θα επικεντρωθούν στην ψηφιακή εξυπηρέτηση του πολίτη και τη βελτίωση της στόχευσης των επιδομάτων. Η κα Μιχαηλίδου απαντώντας σε ερωτήματα των μελών της επιτροπής ανέφερε πως από τις 383 οργανικές θέσεις του ΟΠΕΚΑ, λείπουν αυτή τη στιγμή οι 100 και συνεπώς μια από τις προτεραιότητες του υπουργείου θα είναι η επαρκής στελέχωσή του.

Στην τοποθέτησή της η κα Φωτίου αναφέρθηκε στον «εξαιρετικό» ελεγκτικό μηχανισμό του ΟΠΕΚΑ που ορίζεται βάσει του νόμου 4520/2018, ενώ επιτέθηκε στην Υφυπουργού Εργασίας κατηγορώντας την για άγνοια σε θέματα της αρμοδιότητάς της. Η κα Μιχαηλίδου απάντησε ότι έλεγχος στον ΟΠΕΚΑ δεν έχει διενεργηθεί από τη δημιουργία του το 2018 όπως ορίζεται από τον ιδρυτικό του νόμος καθώς η ετήσια έκθεση του ορκωτού ελεγκτή που προβλέπεται δεν υπάρχει. Επιπλέον, η Υφυπουργός ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής πως ενώ η τρέχουσα ηγεσία όταν ανέλαβε ζήτησε από την προηγούμενη πληροφόρηση και στοιχεία για τα θέματα του υπουργείου, η κα Φωτίου παρέδωσε αρχείο ο όγκος του οποίου κάλυπτε μια σελίδα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:18