search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:48
MENU CLOSE

Σαρώνουν οι ελληνικές σειρές

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2094
10-10-2019
10.10.2019 13:27
02_0.jpg

 

Σε δικές τους τηλεοπτικές παραγωγές επένδυσαν τα ελληνικά κανάλια και επιβραβεύτηκαν με αύξηση στα τηλεοπτικά τους νούμερα, όπως φαίνεται από τις τελευταίες μετρήσεις της Nielsen. Στην κορυφή της τηλεθέασης βρίσκονται οι δραματικές σειρές «Άγριες Μέλισσες» (ΑΝΤ1), «Το Κόκκινο Ποτάμι» (Open TV) και οι «Οκτώ Λέξεις» (ΣΚΑΪ). Από κωμικές σειρές ξεχωρίζουν το «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» (Alpha), το «Πέτα τη Φριτέζα» (ANT1) και το «Έλα στη Θέση μου» (Alpha).

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και 6 Οκτωβρίου οι ελληνικές σειρές χτύπησαν «κόκκινο». Ειδικότερα, οι «Άγριες Μέλισσες» έφτασαν το 34,8% της τηλεθέασης, το «Κόκκινο Ποτάμι» άγγιξε το 31,8% και οι «Οκτώ Λέξεις» το 18,9%. Από την άλλη, το «Έλα στη Θέση μου» έφτασε το 22,3%, το «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» το 19,7% και το «Πέτα τη Φριτέζα» το 16,2%.

«Άγριες Μέλισσες»: Μια σειρά εποχής, η οποία τοποθετείται το 1958 στον θεσσαλικό κάμπο. Τρεις αδερφές, η Ελένη (Μαρία Κίτσου), η Ασημίνα (Έλλη Τρίγγου) και η Δρόσω (Δανάη Μιχαλάκη), μετά τον θάνατο του πατέρα τους, προσπαθούν να επιβιώσουν. Ο Δούκας (Λεωνίδας Κακούρης), ο μεγαλογαιοκτήμονας της περιοχής, θέλει να παντρέψει τον γιο του, Σέργιο (Ανδρέας Κωνσταντίνου), με τη μεγαλύτερη από τις τρεις αδερφές, με σκοπό να περάσουν στα χέρια του τα κτήματα των κοριτσιών. Η Ελένη δέχεται την πρόταση ως μοναδική σωτηρία για τα χρέη τους. Τη νύχτα του γάμου, οι αδερφές σκοτώνουν τον γαμπρό, στην προσπάθειά τους να τον εμποδίσουν να βιάσει τη μικρότερη αδελφή τους. Ορκίζονται να πάρουν το μυστικό στον τάφο τους. Η ανακάλυψη του πτώματος, όμως, θα συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και θα αλλάξει όλα τα δεδομένα.

«Το Κόκκινο Ποτάμι»: Οθωμανική Αυτοκρατορία, 1895. Ο γιατρός Μιχάλης Νικολαΐδης και η γυναίκα του Σοφία αρραβωνιάζουν την κόρη τους Ιφιγένεια, 9 χρόνων, με τον Μίλτο 12 χρόνων, γιο του έμπορου Γιώργου Παυλίδη και της Ευγενίας. Τις οικογένειες συνδέει φιλία, αλλά ο συγκεκριμένος αρραβώνας έχει άλλη σκοπιμότητα – να εξασφαλίσουν πως η κόρη της οικογένειας Νικολαΐδη δεν θα γίνει ποτέ σύζυγος μουσουλμάνου. Οι αδιάκοπες επιθέσεις των φανατικών Τούρκων εναντίον των χριστιανών αναγκάζουν τις δύο οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Έντεκα χρόνια μετά, οι δυο νέοι ξανασυναντιούνται στην Κωνσταντινούπολη τυχαία και ερωτεύονται κεραυνοβόλα, ερήμην της παλιάς οικογενειακής δέσμευσης.

«Οκτώ Λέξεις»: Ένα πολιτικό θρίλερ με δραματική εξέλιξη. Ο Οδυσσέας (Ανδρέας Γεωργίου) είναι ένας ζωγράφος που ζει στην Κέρκυρα και ετοιμάζεται για τα εγκαίνια της πρώτης μεγάλης του έκθεσης στη Ρώμη. Η Ηλιάνα (Ειρήνη Καραγιώργη) είναι ο παντοτινός του έρωτας, μόνο που είναι παντρεμένη με τον Μιχαήλ (Ιάσωνας Παπαματθαίου), τον μεγάλο ετεροθαλή αδερφό του Οδυσσέα. Ο έρωτας, η ελπίδα για την πραγμάτωσή του και τα όνειρα των ηρώων μπλέκονται ανάμεσα σε πολιτικά παιχνίδια και ίντριγκες που στόχο έχουν να καταστρέψουν όσους κρατούσαν μέχρι τώρα τα μεγάλα μυστικά.

Η χρηματοδότηση

Αρκετές από αυτές τις νέες παραγωγές, όπως οι «Άγριες Μέλισσες», κατάφεραν να βγουν στις τηλεοπτικές οθόνες χάρη στον λεγόμενο «νόμο Κρέτσου», ο οποίος προσέφερε κρατική επιχορήγηση μέχρι και 35% των επιλέξιμων δαπανών του προϋπολογισμού τους, σύμφωνα με τις «Τυπολογίες». Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, και η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα συνεχίσει να εφαρμόζει τον νόμο που επιτρέπει στους συντελεστές της οπτικοακουστικής βιομηχανίας να γυρίσουν σειρές στην Ελλάδα.

Συνολικά, 58 οπτικοακουστικές παραγωγές αξιοποίησαν τα δημόσια κονδύλια από τα μέσα Απριλίου του 2018. Τα χρήματα που έχουν επενδυθεί στην Ελλάδα από τις συγκεκριμένες παραγωγές έως τις 31 Αυγούστου 2019 είναι περίπου 56,4 εκατ. ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:48