search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:54
MENU CLOSE

Πάτρα: Μυστήριο με καφέ υγρό στην Πλαζ – Τι «μαρτύρησαν» τα μπουρίνια; (Photo)

10.10.2019 15:40
Πάτρα: Μυστήριο με καφέ υγρό στην Πλαζ - Τι «μαρτύρησαν» τα μπουρίνια; (Photo) - Media

 

Ένα δυσάρεστο εύρημα στην θαλάσσια περιοχή της Πλαζ έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στο διαδίκτυο. Συμπολίτης την ημέρα με τα αδιάκοπα μπουρίνια, εντόπισε να εκβάλλονται στη θάλασσα καφέ δυσώδη λύματα, τη σύσταση των οποίων δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει, όπως και την πηγή προέλευσής τους. Πήρε δείγμα και το προώθησε αυτοβούλως για εξέταση.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του pelop.gr, προηγήθηκε σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολλές δεκάδες κατοίκων που ανατρίχιασαν βλέποντας το βίντεο που ανάρτησε κάτοικος.

Το βίντεο είναι διάρκειας 25 δευτερολέπτων. Η κάμερα του «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου είναι σταθερά στραμμένη σε έναν πορτοκαλί αγωγό από τον οποίο εξέρχονται λύματα που, αν μη τι άλλο, προκαλούν οπτική ρύπανση και αισθητική υποβάθμιση της θάλασσας στην Πλαζ. Το περιστατικό καταγράφηκε τις ημέρες που σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις. «Δεν μου φάνηκε για λασπόνερο από την βροχή, αλλά ήταν σκούρο καφέ. Υπήρχαν δύο αγωγοί που έβγαζαν το ίδιο σκουρόχρωμο υγρό εκεί που μέχρι λίγες ημέρες πριν έκαναν μπάνιο παιδάκια…» έγραψε στην ανάρτησή του.

Μέχρι σήμερα έχουν εκφράσει τις απόψεις τους για την ανάρτηση περισσότερα από 100 άτομα, έχουν γίνει περισσότερες από 176 κοινοποιήσεις και περίπου 480 «φατσούλες» (emoticons όπως ονομάζονται στην ορολογία του διαδικτύου). Με νεότερη ανάρτηση ο συμπολίτης ενημερώνει τους διαδικτυακούς συνομιλητές του ότι πήρε δείγμα από το θαλασσινό νερό, όπως του συνέστησαν, και περιμένει τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα, με το ερώτημα αν έχει ενημέρωση από πολίτες σχετικά με τα κολυμβητικά νερά της Πλαζ. Μας απάντησε ότι δεν τον έχει ενοχλήσει κανείς. Ωστόσο, στον προγραμματισμό του ήδη είχε βάλει να ασχοληθεί με το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:54