search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:08
MENU CLOSE

Απίστευτο κι όμως αληθινό! O δήμος Παπάγου – Χολαργού πλήρωσε εταιρεία 40.000 ευρώ για να μαζέψει τα νεράντζια

13.10.2019 13:33
Απίστευτο κι όμως αληθινό! O δήμος Παπάγου - Χολαργού πλήρωσε εταιρεία 40.000 ευρώ για να μαζέψει τα νεράντζια - Media

 

Εκατό ευρώ το δέντρο! Τόσα εισπράττει ιδιωτική εταιρεία για να μαζεύει τα νεράντζια από τους δρόμους του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για έναν πρωτότυπο τρόπο να ξοδεύεται δημόσιο χρήμα, συνολικά 40.000 ευρώ, αν και ο συγκεκριμένος δήμος τον εφαρμόζει εδώ και χρόνια. Οσο για τους κατοίκους που προφανώς ενοχλούνται από τα πεσμένα νεράντζια, επανεξέλεξαν την ίδια δημοτική Αρχή.

Εντυπωσιακό είναι όμως και το σκεπτικό στο οποίο στηρίχθηκε η διοίκηση όταν εισηγήθηκε το μέτρο τον περασμένο Φεβρουάριο: «Ο δήμος μας διαθέτει χιλιάδες νεραντζιές στα πεζοδρόμιά του, οι οποίες, λόγω της πλούσιας καρποφορίας τους, ευθύνονται για τη δημιουργία ρύπανσης, εστίες μόλυνσης». Παρακάτω λέει ότι πρέπει να βρεθεί εργολάβος, καθώς διατίθενται μόνο 16 εργαζόμενοι για κηπουρικές εργασίες και δεν προλαβαίνουν να κόψουν τα νεράντζια από 4.450 δέντρα. Να υποθέσουμε πάντως ότι στα 5,2 εκατ. ευρώ που ζητά ο συγκεκριμένος δήμος θα υπάρχει καλύτερος τρόπος από εκείνον του εργολάβου απομάκρυνσης. Γιατί αν μετρηθούν οι νεραντζιές στους δρόμους της Αττικής και πολλαπλασιάσουμε επί 100, δεν θα φθάνει ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας…

Χωρίς εξήγηση

Πάντως, εάν στο μέλλον αποφασίσουν και άλλοι δήμοι να πληρώσουν εργολάβο για να απομακρύνει νεράντζια και άλλα ρυπαρά γεννήματα της φύσης, δεν θα χρειάζεται καν να επεξηγούν τον λόγο. Σε διάταξη νομοσχεδίου, αυτού που ονομάστηκε «αναπτυξιακό», προβλέπεται ότι οι δήμοι θα μπορούν να αναθέτουν σε εργολάβους υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού χωρίς να τεκμηριώνεται η αδυναμία εκτέλεσης των υπηρεσιών με ίδια μέσα του δήμου.

Πηγή: ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:08