search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:34
MENU CLOSE

Ο Τραμπ αντεπιτίθεται: Οι Κούρδοι ίσως αφήνουν επίτηδες ελεύθερους τζιχαντιστές

14.10.2019 13:23
Ο Τραμπ αντεπιτίθεται: Οι Κούρδοι ίσως αφήνουν επίτηδες ελεύθερους τζιχαντιστές - Media

 

Με ένα μάλλον ασυνάρτητο tweet -το οποίο, πάντως, περιέχει και τον πυρήνα της πολιτικής του- σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τις εξελίξεις στη Συρία.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ έγραψε ότι «δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε έναν πόλεμο μεταξύ λαών που αντιμάχονται ο ένας τον άλλο για 200 χρόνια. Η Ευρώπη είχε την ευκαιρία να πάρει τους αιχμαλώτους του ISIS, αλλά δεν ήθελαν να αναλάβουν το κόστος. “Ας πληρώσουν οι ΗΠΑ”, είπαν».

Και το μπέρδεμα δεν τελείωσε εδώ: «Οι Κούρδοι ίσως απελευθερώνουν (σ.σ. τζιχαντιστές) για να αναμειχθούμε εμείς. Τους ξαναπιάνουν εύκολα οι Τούρκοι ή τα Ευρωπαϊκά κράτη, από τα οποία πολλοί προέρχονται, αλλά πρέπει να κινηθούν γρήγορα. Έρχονται μεγάλες κυρώσεις στη Τουρκία. Στα αλήθεια υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι θα πάμε σε πόλεμο με το μέλος του ΝΑΤΟ, Τουρκία; Θα τελειώσουν οι αιώνιοι πόλεμοι».

 

Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:33