02/10/2020 01:01:43

Ο Τραμπ αντεπιτίθεται: Οι Κούρδοι ίσως αφήνουν επίτηδες ελεύθερους τζιχαντιστές

Ο Τραμπ αντεπιτίθεται: Οι Κούρδοι ίσως αφήνουν επίτηδες ελεύθερους τζιχαντιστές - Media

 

Με ένα μάλλον ασυνάρτητο tweet -το οποίο, πάντως, περιέχει και τον πυρήνα της πολιτικής του- σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τις εξελίξεις στη Συρία.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ έγραψε ότι «δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε έναν πόλεμο μεταξύ λαών που αντιμάχονται ο ένας τον άλλο για 200 χρόνια. Η Ευρώπη είχε την ευκαιρία να πάρει τους αιχμαλώτους του ISIS, αλλά δεν ήθελαν να αναλάβουν το κόστος. "Ας πληρώσουν οι ΗΠΑ", είπαν».

Και το μπέρδεμα δεν τελείωσε εδώ: «Οι Κούρδοι ίσως απελευθερώνουν (σ.σ. τζιχαντιστές) για να αναμειχθούμε εμείς. Τους ξαναπιάνουν εύκολα οι Τούρκοι ή τα Ευρωπαϊκά κράτη, από τα οποία πολλοί προέρχονται, αλλά πρέπει να κινηθούν γρήγορα. Έρχονται μεγάλες κυρώσεις στη Τουρκία. Στα αλήθεια υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι θα πάμε σε πόλεμο με το μέλος του ΝΑΤΟ, Τουρκία; Θα τελειώσουν οι αιώνιοι πόλεμοι».

 

Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.