search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:32
MENU CLOSE

Στη Νέα Υόρκη η ψηφιακή έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο

14.10.2019 20:08
Ηλιούπολη: Νεκρός 20χρονος ντελιβεράς σε τροχαίο - Η συγκινητική έκκληση της οικογένειάς του (Video) - Media

 

Την ψηφιακή έκθεση «Μέγας Αλέξανδρος, ως Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Κληρονομιά» θα εγκαινιάσει την ερχόμενη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης και τελεί υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Κύριο έκθεμα είναι το γνωστό χειρόγραφο «05» του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας, σύμφωνα με ενημέρωση από τη γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Το χειρόγραφο δημιουργήθηκε τον Μεσαίωνα και εξιστορεί -μέσα από μια πλούσια εικονογράφηση- τη ζωή και τα έπη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τη γέννηση μέχρι το θάνατό του. Το χειρόγραφο του 14ου αι. αντιγράφηκε, όπως επισημαίνεται, από βυζαντινούς καλλιγράφους για την προσωπική βιβλιοθήκη του Αλέξιου ΙΙΙ Κομνηνού, αυτοκράτορα της Τραπεζούντας, και κοσμείται από 250 μικρογραφίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:31