25/02/2021 21:09:55

Η ταυτότητα των Βούλγαρων νεοναζί που βυσσοδόμησαν στον αγώνα με την Αγγλία και ντρόπιασαν το ποδόσφαιρο (Photos/Video)

Η ταυτότητα των Βούλγαρων νεοναζί που βυσσοδόμησαν στον αγώνα με την Αγγλία και ντρόπιασαν το ποδόσφαιρο (Photos/Video) - Media

 

Ποιοι είναι οι «Άριοι» κοντοκουρεμένοι, ντυμένοι στα μαύρα οπαδοί της Εθνικής Βουλγαρίας που χαιρετούσαν ναζιστικά και όποτε έπιανε την μπάλα μαύρος παίκτης στον αγώνα με την Αγγλία, έβγαζαν κραυγές μαιμούς;

Μην αναρωτιέστε, οι νεοναζί σε κάθε χώρα έχουν το ίδιο πρόσωπο και το ίδιο IQ. Και οι εθνικιστές στη Βουλγαρία δεν θα μπορούσαν να διαφέρουν από τους εθνικιστές νεοναζί στην Ελλάδα, στην Ουγγαρία, στη Γερμανία και στην Ιταλία. Όπου εμφανίζονται βυσσοδομούν και σκορπούν όχι τον τρόμο, όπως ενδεχομένως νομίζουν, αλλά την ντροπή.

Κυκλοφορούν με μαύρα μπλουζάκια και παντελόνια παραλλαγής, είναι κοντοκουρεμένοι φωνάζουν «zeig, heil» και φυσικά φωτογραφίζονται ημίγυμνοι καλύπτοντας τα θλιβερά τους πρόσωπα για να μην αναγνωριστούν. (Οι ομοιότητες με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι εντελώς… τυχαίες)

Οι Βούλγαροι νεοναζί ανήκουν στην ομάδα Lauta army, απαριθμούν κάτι λιγότερο από 500 μέλη και οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρώην μέλη του στρατού της Βουλγαρίας.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι οπαδοί της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ. Η UEFA κατά το παρελθόν έχει ασχοληθεί με τους συγκεκριμένους οπαδούς και τη συμπεριφορά τους και μάλιστα έχει επιβάλει και κυρώσεις για ρατσιστική συμπεριφορά σε έναν αγώνα τους με τη Σάλτσμπουργκ.

Η Lauta army ιδρύθηκε στις αρχές του 1990. Οι νεοναζί οπαδοί της συχνά πυκνά δίνουν ραντεβού με οπαδούς άλλων ομάδων και λύνουν τις διαφορές τους με το ξύλο. Καταγράφουν τις συγκρούσεις και τις ανεβάζουν στο διαδίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.