search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:00
MENU CLOSE

Ενίσχυση των συνεργασιών της INTERAMERICAN για πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας

16.10.2019 15:05
Ενίσχυση των συνεργασιών της INTERAMERICAN  για πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας  - Media
 
Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους της στον τομέα της Υγείας, η INTERAMERICAN ενισχύει το Δίκτυο Υγείας των συνεργαζομένων διαγνωστικών κέντρων με την ένταξη της Ευρωκλινικής Αθηνών, ειδικά για τα προγράμματα του πρωτοποριακού Συστήματος Υγείας «Bewell». Παράλληλα, η εταιρεία προχωρεί σε βελτιωτική ρύθμιση για κάλυψη επισκέψεων σε ειδικότητες εκτός του υφισταμένου Δικτύου Υγείας, για όλα τα ασφαλιστικά προγράμματά της με πρωτοβάθμια κάλυψη Υγείας.
 
Ειδικότερα, στην Ευρωκλινική Αθηνών θα καλύπτονται από την INTERAMERICAN οι διαγνωστικές εξετάσεις για τα προγράμματα «Bewell – γιατροί και διαγνωστικές εξετάσεις», με εξαίρεση το πλάνο που καλύπτεται μόνο στις ιδιόκτητες υποδομές της εταιρείας (Αθηναϊκή Mediclinic, πολυιατρεία Medifirst). Επίσης, στην Ευρωκλινική Αθηνών θα καλύπτεται και το check up στα προγράμματα «Bewell – νοσηλεία από ασθένεια και ατύχημα, πλάνο 2 και 3», που γίνεται απευθείας, όπως και στα προγράμματα Medisystem. Όσον αφορά στη βελτιωτική ρύθμιση για τις επισκέψεις εκτός εταιρικού Δικτύου Υγείας, οι ασφαλισμένοι της εταιρείας σε νησί ή νομό όπου το Δίκτυο δεν διαθέτει γιατρούς συγκεκριμένων βασικών ειδικοτήτων, θα μπορούν να επισκέπτονται γιατρό της επιλογής τους, χωρίς παραπεμπτικό από γιατρό του Δικτύου.
Με έμφαση στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια Υγεία, η INTERAMERICAN υποστηρίζει σήμερα τα ασφαλιστικά προγράμματά της με ένα πανελλαδικά αναπτυγμένο Δίκτυο Υγείας, που αριθμεί: 1.413 επιλεγμένους γιατρούς, 719 χειρουργούς με ειδική σχέση συνεργασίας, 248 διαγνωστικά κέντρα και 32 νοσηλευτικά ιδρύματα. Στο Δίκτυο Υγείας περιλαμβάνονται και οι ιδιόκτητες υποδομές: η γενική κλινική και τα δύο πολυιατρεία στην Αττική, με άμεση προοπτική την ανάπτυξη της αλυσίδας των πολυιατρείων. Αξιοσημείωτο είναι ότι στα πολυιατρεία Medifirst της εταιρείας, κατά το πρώτο εννεάμηνο του έτους, παρατηρείται σημαντική αύξηση κίνησης σε περιστατικά και επισκέπτες, έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2018, κατά 25,6%. Όσον αφορά στον τύπο των περιστατικών, τα περισσότερα αφορούν σε επισκέψεις (53,2%). Ακολουθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις (45,3%), ενώ το 1,47% των περιστατικών αφορά σε check up.
 
Στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η INTERAMERICAN παρέχει στους ασφαλισμένους της απεριόριστες επισκέψεις σε γιατρούς, απεριόριστες ιατρικές πράξεις που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν στο ιατρείο και απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις.
 
Συγκριτικό πλεονέκτημα και καθετοποίηση με τις ιδιόκτητες υποδομές
Εδώ και 17 χρόνια, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ιδιόκτητες ιατρικές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας της Υγείας. Τα πολυιατρεία Medifirst καλύπτουν κυρίως ανάγκες των νοτίων και βορείων προαστίων, αντιστοίχως στην Αργυρούπολη και το Μαρούσι, ενώ στο κέντρο της Αθήνας οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας παρέχονται μέσω της Αθηναϊκής Mediclinic. Οι εν λόγω δομές λειτουργούν σε 24ωρη βάση, επί 365 ημέρες τον χρόνο και εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών και χρονίων ασθενειών. Παράλληλα, η Άμεση Ιατρική Βοήθεια INTERAMERICAN και η Γραμμή Υγείας 1010 συμπληρώνει, ως πύλη υποδοχής, άμεσης υποστήριξης με συμβουλευτικές υπηρεσίες και διακομιδής με τα ασθενοφόρα και εναέρια μέσα που διαθέτει, τις ιδιόκτητες υποδομές.
«Με την καθετοποίηση που επιτυγχάνει, με αυτή την οργάνωση υπηρεσιών, η INTERAMERICAN διασφαλίζει τον έλεγχο της ποιότητας σε κάθε στάδιο της φροντίδας υγείας που παρέχει, ενώ ταυτόχρονα ελέγχει το κόστος, εξαλείφοντας τυχόν άσκοπες και μη ενδεδειγμένες ιατρικώς υπηρεσίες, προς όφελος των πελατών της» τονίζει ο Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας της εταιρείας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:00