search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:22
MENU CLOSE

Ο Γαβράς αποκαλύπτει: Αυτά άκουσα από τις ηχογραφήσεις Βαρουφάκη – Ποιους «καρφώνει»

18.10.2019 16:27
Ο Γαβράς αποκαλύπτει: Αυτά άκουσα από τις ηχογραφήσεις Βαρουφάκη - Ποιους «καρφώνει» - Media

 

Όπως είναι γνωστό, ο Κώστας Γαβράς, προετοιμάζοντας το σενάριο για τη μεταφορά του βιβλίου «Adults in the Room», άκουσε τις ηχογραφήσεις που ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε κάνει στη διάρκεια της θητείας του ως ΥΠΟΙΚ, στα διάφορα Eurogroup και συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Μιλώντας στο Sputnik, ο μεγάλος σκηνοθέτης αποκάλυψε τις εντυπώσεις του από τις ηχογραφήσεις αυτές και, όπως ήταν φυσικό, κάθε άλλο παρά κολακευτικές για τους Ευρωπαίους ήταν, αλλά και για τα ελληνικά κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα ως το ξέσπασμα της κρίσης.

«Η άποψη που σχημάτισα ήταν ότι αδιαφορούσαν τελείως μέσα στο Eurogroup, για το ότι υπέφερε ο ελληνικός λαός. Εκείνο που τους ενδιέφερε είναι να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό για κάτι που δεν είχε κάνει, γιατί τελικά το τεράστιο χρέος, οι ελληνικές κυβερνήσεις που προηγήθηκαν το άφησαν να μεγαλώσει. Το ΠΑΣΟΚ και η Δεξιά. Οι ευθύνες είναι πριν από το 2010 γιατί άφησαν αυτό το χρέος να ανέβει τόσο ψηλά. Είναι κάτι τελείως απαράδεκτο» είπε ο Γαβράς.

Στο στόχαστρο του μεγάλου σκηνοθέτη μπήκε και ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για τον οποίο είπε: «Οι Έλληνες δεν θέλουν να φύγουν από την Ευρώπη και αυτό είναι πολύ σεβαστό. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι αδιαφορούσαν για αυτήν την ιδέα των Ελλήνων. Εκείνο που τους ενδιέφερε ήταν να τιμωρήσουν την Ελλάδα για παραδειγματισμό ενώ υπήρχε και κάποιος ρατσισμός. Όταν ο κύριος Ντάισελμπλουμ είπε ότι οι Έλληνες έφαγαν τα λεφτά, όλα αυτά τα δισεκατομμύρια σε γυναίκες και σε ποτά, μου φαίνεται ότι αυτό είναι ένας τρομερός ρατσισμός. Και οικονομικά να το δείτε είναι γελοίο. Ο ίδιος μάλιστα όταν έφυγε από το αξίωμα του, παραδέχθηκε σε δύο συνεντεύξεις του ότι αυτά που ζητούσαμε από την Ελλάδα ήταν πολύ βαριά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:21