13/08/2020 19:31:25

«Φαινόμενο του Λαζάρου»: Πέθανε δύο φορές μέσα σε τρεις ώρες

«Φαινόμενο του Λαζάρου»: Πέθανε δύο φορές μέσα σε τρεις ώρες  - Media

 

Η πρώτη περίπτωση του "φαινομένου του Λαζάρου" στην Ινδία και μία από τις λιγοστές παγκοσμίως καταγράφηκε, πριν από λίγες ημέρες, με μια 45χρονη να χαρακτηρίζεται -μέσα σε λίγες ώρες- δύο φορές νεκρή από δύο διαφορετικά νοσοκομεία. 

Όπως αναφέρουν οι Times of India, η γυναίκα υπέφερε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, αλλά η θεραπεία δεν κύλησε ομαλά  και απεβίωσε, με τους γιατρούς να πιστοποιούν τον θάνατό της.

Η οικογένειά της χρειάστηκε να περιμένει στο νοσοκομείο για περίπου τρεις ώρες μέχρι να βρεθεί ελεύθερο ασθενοφόρο και να μεταφέρει το άψυχο σώμα στο σπίτι για την προετοιμασία της κηδείας.

Στον δρόμο προς το σπίτι όμως, οι συγγενείς της διαπίστωσαν ότι η γυναίκα κουνιόταν και ανέπνεε και πήγαν σε άλλο νοσοκομείο.

Μετά δύο ώρες προσπαθειών αναζωογόνησης, η 45χρονη χαρακτηριστίστηκε και πάλι νεκρή. 

"Με ιατρικούς όρους, αυτή η κατάσταση ονομάζεται φαινόμενο του Λαζάρου και σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί μόνο 38 περιπτώσεις μέχρι στιγμής", δήλωσε ο Δρ. Ντασάρι Χαρίς, επικεφαλής του ιατροδικαστικού τμήματος του νοσοκομείου σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον γιατρό, ορισμένα φάρμακα που χορηγούνται σε ασθενείς σε δύσκολες στιγμές μπορεί να έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις και εκτιμάται ότι μπορεί να "δώσουν ζωή" προσωρινά μετά τον θάνατό τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.