search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:35
MENU CLOSE

Qantas: Νέα Υόρκη – Σίδνεϊ σε 19 ώρες και 16 λεπτά χωρίς… στάση (Photo | Video)

21.10.2019 19:34
Qantas: Νέα Υόρκη – Σίδνεϊ σε 19 ώρες και 16 λεπτά χωρίς… στάση (Photo | Video) - Media

 

Ιστορία στην αεροπορία παγκοσμίως γράφτηκε από την αυστραλιανή εταιρεία αερομεταφορών «Qantas», αφού η πρώτη της δοκιμαστική απευθείας πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϋ, στέφθηκε με επιτυχία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας πτήση που έχει καταγραφεί και είχε διάρκεια 19 ώρες και 16 λεπτά.

Με 50 επιβάτες και πλήρωμα, η πτήση QF7879 με το νέο Boeing 787-9 Dreamliner, έφτασε στο Σίδνεϊ το πρωί της Κυριακής (20/10), μετά από ένα ταξίδι συνολικά 16.200 χιλιομέτρων, το οποίο διήρκησε 19 ώρες και 16 λεπτά. Στόχος του ταξιδιού ήταν να εξεταστούν οι πιθανές επιπτώσεις σε πιλότους, πλήρωμα και επιβάτες, καθώς η πτήση αναμένεται να γίνει σύντομα εμπορική, όπως ανέφερε και ο «Guardian».

Ο επικεφαλής της «Qantas», Alan Joyce, ο οποίος πέταξε μαζί με τους υπόλοιπους, μετά την προσγείωση δήλωσε: «Πρόκειται για μία πραγματικά ιστορική στιγμή για την Qantas, για την αυστραλιανή αεροπορία αλλά και γενικότερα για την παγκόσμια αεροπορία».

Σημειώστε ότι αυτή τη χρονική στιγμή, κανένα εμπορικό αεροσκάφος δεν μπορεί να ολοκληρώσει το μαραθώνιο αυτό ταξίδι, από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ με πλήρες φορτίο. Η πτήση της Qantas για να το καταφέρει αυτό, απογειώθηκε με τα μέγιστα καύσιμα, με λίγους επιβάτες, περιορισμένες αποσκευές και καθόλου φορτίο.

Η «Qantas» έκανε, λοιπόν, μία ιστορική δοκιμαστική πτήση, χωρίς στάση, από τη Νέα Υόρκη έως το Σίδνεϊ. Τη στιγμή που η ζήτηση για ταξίδια με αεροπλάνο αυξάνεται συνεχώς και με ταχείς ρυθμούς και οι επιδόσεις των αεροσκαφών βελτιώνονται, οι αεροπορικές εταιρείες διερευνούν όλο και περισσότερο τα ταξίδια σε μακρινές αποστάσεις. Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών υπολογίζει πως ο παγκόσμιος αριθμός επιβατών ετησίως θα αυξηθεί στους 4,6 δισεκατομμύρια φέτος, ενώ ως το 2037 θα αγγίξει τα 8,2 δις.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30