search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:42
MENU CLOSE

O (πρώην) Τζόκερ έγινε αρχηγός αίρεσης

23.10.2019 08:33
O (πρώην) Τζόκερ έγινε αρχηγός αίρεσης - Media

 

Σύμφωνα με ένα άκρως ανησυχητικό άρθρο του AC Speed στον ιστότοπο Rawmusictv.com, o βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και frontman της μπάντας 30 Seconds to Mars, Jared Leto, o oποίος υποδύθηκε τον Τζόκερ στην ταινία Suicide Squad, έχει γίνει πλέον αρχηγός ενός είδους αίρεσης που παραπέμπει σε φαινόμενα τύπου Osho (βλ. το φοβερό ντοκιμαντέρ του Netflix, Wild Wild Country).

Για το ‘‘ευκαταφρόνητο’’ ποσό των 1.000-6.500 δολαρίων (για τη ‘VIP’ εμπειρία), φανατικοί/ές ακόλουθοι του συγκροτήματος και, κυρίως, του ηθοποιού/τραγουδιστή, μπορούν να ντυθούν ομοιόμορφα στα λευκά, και να ζήσουν για λίγες μέρες σε νησί στην Κροατία που έχει μετονομαστεί σε ‘‘Mars Island’’, όπου ο Leto περιφέρεται ντυμένος με άσπρη κελεμπία-χιτώνα, μακριά, μεταξένια μαλλιά και μούσια τύπου Ιησού, και ανοιχτές αγκάλες για τα τέκνα του που τον αποκαλούν…Προφήτη και μαζεύονται ευλαβικά γύρω του για να ακούσουν τις ‘‘διδαχές’’ του.

Όπως αναφέρει η επίσημη περιγραφή του event, τις υπόλοιπες ώρες, οι προνομιούχοι λίγοι και εκλεκτοί έχουν την ευκαιρία να κάνουν ασκήσεις γιόγκα στη φύση, βουτιές σε πισίνα, και άλλες, ξεκάθαρα βαθιά πνευματικές δραστηριότητες.

Επίσης, όσοι επισκέπτες-‘‘προσκυνητές’’ επιθυμούν, μπορούν να χτυπήσουν επί τόπου τατουάζ με το τριγωνικό σύμβολο της, με ή χωρίς εισαγωγικά, αίρεσης, που προμοτάρεται και ως μπουτίκ μουσικό φεστιβάλ-‘‘εμπειρία’’ για ολίγους και ολίγες (βλ. φιάσκο Fyre, και τα ανάλογα, αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ).

Και για όσους και όσες τυχόν δεν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται, o συντάκτης του άρθρου αναφέρει ότι φοράνε και βραχιολάκια που γράφουν ‘‘Ναι, αυτό είναι μια αίρεση’’, περήφανοι ακόλουθοι της οποίας δηλώνουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αυτοαποκαλούνται Echelons, ευγνωμονώντας τον ‘‘Προφήτη’’ για την ανεπανάληπτη εμπειρία που τους προσέφερε, με το να τους επιτρέψει να λατρέψουν από (σχετικά) κοντά την άμμο που πατάει με τις ασορτί λευκές σαγιονάρες του.

Αντί, λοιπόν, τα ΜΜΕ να υστεριάζουν με τις υποτιθέμενες καταστροφικές συνέπειες που πιθανόν να έχει η πρόσφατη ταινία Τζόκερ με τον Joaquin Phoenix, και δεδομένου του πολύ κακού ιστορικού προηγούμενου φαινομένων όπως αυτό που περιγράφει γλαφυρά ο κύριος Speed, ίσως θα ήταν σώφρον να ανησυχήσουν λίγο περισσότερο για τις επικίνδυνες ψευδαισθήσεις μεγαλείου του πρώην Τζόκερ, και νυν Προφήτη.

Πηγή: Rawmusictv.com

Απόδοση στα ελληνικά για το Ποντίκι: Νικήτας Φεσσάς

*Οι φωτογραφίες είναι επίσης από τον ιστότοπο Rawmusictv.com.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39