search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:35
MENU CLOSE

EE: Οι 27 στηρίζουν μια νέα αναβολή του Brexit – Υπό συζήτηση η διάρκειά της

23.10.2019 20:09
Νέο μπάχαλο με το Brexit: «Αποκλίσεις» βλέπει ο Μπαρνιέ, «δεν μπλοκάρουμε τίποτα», λέει το Λονδίνο - Media

 

Τα 27 κράτη μέλη υποστηρίζουν καταρχήν μια παράταση του Brexit πέραν της 31ης Οκτωβρίου αλλά εξακολουθούν να συζητούν τη διάρκεια αυτής της αναβολής, δήλωσε σήμερα μια ευρωπαϊκή πηγή, μετά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες οι πρεσβευτές από τα 27 κράτη μέλη.

«Όλοι συμφώνησαν για την αναγκαιότητα μιας αναβολής για την αποφυγή ενός Brexit χωρίς συμφωνία. Η διάρκεια της αναβολής είναι ακόμα υπό συζήτηση», επισήμανε η πηγή.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συνέχισε σήμερα τις συνομιλίες με τους αρχηγούς των κρατών μελών, πρόσθεσε.

Χθες, ο Τουσκ πρότεινε στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να δεχθούν μια νέα, την τρίτη, αναβολή του Brexit, αυτή τη φορά έως τις 31 Ιανουαρίου, έπειτα από το αποτέλεσμα των χθεσινών ψηφοφοριών στην Βουλή των Κοινοτήτων, που μπορεί να οδηγήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Η άποψη (των πρεσβευτών) ήταν ομόφωνα να θεωρηθεί ότι απαιτείται παράταση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο με το Λονδίνο», σύμφωνα με έναν από τους συμμετέχοντες της συνάντησης, ο οποίος επίσης θεώρησε ότι οι διπλωμάτες τάσσονται υπέρ μιας «μεγαλύτερης επέκτασης», δηλαδή εως τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Δεν έχει αναφερθεί άλλη ημερομηνία, σύμφωνα με διάφορες ευρωπαϊκές πηγές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:27