search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:12
MENU CLOSE

Ελασσόνα: Βρήκε αρχαίο άγαλμα ενώ… όργωνε το χωράφι του (Photos)

24.10.2019 06:44
Αυτό το μαρμάρινο κεφάλι αρχαίου αγάλματος κρυβόταν κάτω από τα πόδια μας στο κέντρο της Αθήνας (Photo) - Media

 

Μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη βρέθηκε ένας 78χρονος αγρότης από την περιοχή της Ελασσόνας, ο οποίος πραγματοποιούσε αγροτικές εργασίες στο χωράφι του.

Κατά τη διάρκεια του οργώματος, ο αγρότης διαπίστωσε πως το αλέτρι του είχε προσκρούσει σε κάτι μεγάλο.

Αμέσως κατέβηκε από το τρακτέρ για να βρεθεί αντιμέτωπος με μία πρωτόγνωρη εικόνα.

Το αγροτικό του εργαλείο είχε ξεθάψει από τη γη ένα αρχαίο άγαλμα.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, το άγαλμα που ξεπερνούσε σε μήκος το ένα μέτρο, ήταν ακέφαλο και αποτύπωνε μία γυναικεία μορφή.

Άμεσα ο αγρότης ειδοποίησε τις αρχές και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για άγαλμα ρωμαϊκής εποχής.

Το εύρημα βρίσκεται στις αποθήκες του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, όπου φυλάσσεται, συντηρείται και μελετάται από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο 76χρονος από την Κοκκινόγη, τόνισε ότι «ήταν βράδυ, λίγο μετά τις 8, όργωνα το χωράφι και κάποια στιγμή το τρακτέρ δεν προχωρούσε. Κατέβηκα να δω τι συμβαίνει και διαπίστωσα ότι υπήρχε ένας βράχος. Με πολύ κόπο μέσα στο σκοτάδι κατάφερα να το βγάλω και το άφησα στην άκρη, χωρίς να γνωρίζω τι είναι. Την επομένη το πρωί, πήγα στο χωράφι να συνεχίσω το όργωμα και την σπορά, έσπειρα κριθάρι και τότε διαπίστωσα ότι δεν είναι ένας απλός βράχος αλλά ένα άγαλμα. Άμεσα, ενημέρωσα την αστυνομία και αυτή την αρχαιολογική υπηρεσία. Πήγαμε στο χωράφι, τους είπα πως το βρήκα, το πήραν και έφυγαν, αφού με ευχαρίστησαν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:11