search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:51
MENU CLOSE

«Λίμνες» σε σχολείο στην Κρήτη: Χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να κτιστεί και ένας μήνας για να πλημμυρίσει (Photos)

24.10.2019 12:16
«Λίμνες» σε σχολείο στην Κρήτη: Χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να κτιστεί και ένας μήνας για να πλημμυρίσει (Photos) - Media

 

 Πρόκειται για το κτίριο του 1ου Λυκείου Ηρακλείου, το οποίο χρειάστηκε δέκα χρόνια για να χτιστεί και μέσα σε ένα μήνα πλημμύρισε.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, το πρωί της Τετάρτης οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές είδαν το σχολείο πλημμυρισμένο ενώ η μυρωδιά που είχε κατακλύσει τον χώρο δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη. Είχαν σκορπίσει λύματα, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να παραμείνει κανείς στο χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η διευθύντρια του σχολείου, κ. Κατερίνα Χατζάκη, έλαβε την απόφαση να μη γίνουν μαθήματα, έτσι τα παιδιά έμειναν για μισή ώρα περίπου στον χώρο του σχολείου και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Γιάννης Αναστασάκης, ανέφερε στην «Π» πως δε διαπιστώθηκε κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Όπως ενημερώθηκε, κάποιος, πιθανώς ένα παιδί, έκλεισε τον διακόπτη στον πίνακα που υπάρχει στις τουαλέτες, που βρίσκονται στο υπόγειο του κτηρίου. Στο χώρο, βρίσκεται ένα βατραχάκι που μέσω φρεατίου ανεβάζει τα λύματα στο δίκτυο. Από τη στιγμή που έκλεισε, λύματα συσσωρεύτηκαν στο φρεάτιο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο χώρος.

Μετά από την αναστάτωση που προκλήθηκε, το πρωί της Τρίτης ασφαλίστηκε ο πίνακας ώστε να μην μπορεί κανείς πια με το χέρι να κατεβάζει το διακόπτη.

«Πλημμυρίσανε τα υπόγειά μας, βγήκανε τα λύματα στην επιφάνεια, έχουμε έντονες οσμές και για λόγους προστασίας διώξαμε τα παιδιά», εξήγησε στην «Π» η διευθύντρια του σχολείου, κ. Χατζάκη.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως υδραυλικοί και του Δήμου Ηρακλείου αλλά και του εργοταξίου που προσπάθησαν να στραγγίξουν τα νερά. Τη σκυτάλη πήρε απολυμαντική εταιρεία προκειμένου να μπορέσουν σήμερα να μπουν στις τάξεις οι μαθητές με ασφάλεια.

Σημείωσε πως την Τρίτη δεν ήταν η πρώτη φορά που πλημμύρισε το σχολείο, αφού η καθαρίστρια του κτηρίου έχει κουραστεί να μαζεύει τα νερά.

Ο λόγος είναι ότι το σχολείο εξακολουθεί να λειτουργεί ως εργοτάξιο, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος πίνακας που «πειράχτηκε» δεν ήταν ασφαλισμένος, ήταν χωρίς καπάκι, γυμνός με τα καλώδια να κρέμονται, τον έκανε εύκολο «στόχο» για τους μαθητές του σχολείου.

«Διαπιστώσαμε ότι αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα, αφού τα παιδιά τον πειράζουν», ανέφερε.

Για μισή περίπου ώρα χθες, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στη συρρικνωμένη, λόγω εργασιών, αυλή και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Κλειστά σχολεία

Το Καπετανάκειο δεν ήταν το μόνο σχολείο που δε λειτούργησε την Τετάρτη.

Ακόμα πέντε σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου έμειναν κλειστά αφού οι μαθητές αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο διαμαρτυρόμενοι για ελλείψεις εκπαιδευτικών και κτηριακά προβλήματα.

Έτσι, υπό κατάληψη τέλεσαν χθες το 4ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Ηρακλείου, το Λύκειο Τυμπακίου, το Γυμνάσιο Πύργου και το ΕΠΑΛ Μοιρών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01