search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:11
MENU CLOSE

Έσεξ: Σε διεθνές κύκλωμα που διακινεί παράνομα μετανάστες ο οδηγός του φορτηγού

28.10.2019 18:55
Έσεξ: Σε διεθνές κύκλωμα που διακινεί παράνομα μετανάστες ο οδηγός του φορτηγού - Media

 

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για τη φρικιαστική υπόθεση στο Έσεξ, με 39 πτώματα στο φορτηγό του θανάτου. Μέλος «παγκόσμιου κυκλώματος» που είναι υπεύθυνο για τη διακίνηση μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο 25χρονος οδηγός, τόνισε η Δημόσια Κατήγορος.

Ο Μόρις Ρόμπινσον, από τη Βόρεια Ιρλανδία, διώκεται για 39 ανθρωποκτονίες από αμέλεια, διακίνηση ανθρώπων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματκές δραστηριότητες.

Η κατηγορία κατά του Ρόμπινσον διατυπώθηκε κατά την εμφάνισή του, μέσω βιντεοσύνδεσης, τη Δευτέρα, στο πρωτοδικείο του Τσέλμσφορντ, όπου κρίθηκε πως θα παραμείνει προφυλακιστέος μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Νοεμβρίου.

Δύο ακόμη κατηγορίες του απαγγέλθηκαν, εκείνες περί απόκτησης προϊόντος εγκλήματος και περί απόκρυψης αυτού κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2018 – Οκτωβρίου 2019.

Οι αρχές της Βρετανίας έστειλαν έγγραφα στο Βιετνάμ ώστε να διενεργήσει ελέγχους για τέσσερις από τους 39 ανθρώπους που βρέθηκαν την Τετάρτη νεκροί σε φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ, ανακοίνωσε σήμερα η βιετναμέζικη κυβέρνηση.

Στον ιστότοπο της κυβέρνησης αναφέρεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπούι Τανχ Σον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι φάκελοι παραδόθηκαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Βιετνάμ για «συντονισμό της διαδικασίας ταυτοποίησης».

«Το υπουργείο Εξωτερικών δημιουργεί φακέλους για τα πιθανά θύματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι Βιετναμέζοι πολίτες ήταν μεταξύ των θυμάτων», τόνισε ο Σον.

Αρχικά η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι τα θύματα ήταν Κινέζοι, αλλά πολλές οικογένειες από το Βιετνάμ έχουν εκφράσει φόβους ότι υπάρχουν συγγενείς τους μεταξύ των νεκρών.

Κάποια από τα θύματα φέρονται να πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ για να φτάσουν ως τη Βρετανία προκειμένου να εργαστούν.

Εξάλλου οι ερευνητές εξετάζουν τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες το φορτηγό αυτό ήταν ένα από τρία που μετέφεραν συνολικά περίπου 100 μετανάστες.

Πηγή: protothema.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15