search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:05
MENU CLOSE

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Λιβάνου

29.10.2019 14:34
Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Λιβάνου - Media

 

Την παραίτηση του ίδιου και της κυβέρνησής του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σααντ αλ Χαρίρι, μετά από περίπου δέκα ημέρες μαζικότατων και δυναμικών κινητοποιήσεων που παρέλυσαν την χώρα.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την κυβέρνηση για διαφθορά που οδήγησε σε κατάρρευση της οικονομίας. Ο Χαρίρι ανακοίνωσε την παραίτησή του με τηλεοπτικό διάγγελμα.

«Έφτασα σε ένα αδιέξοδο σήμερα», ανέφερε, ενώ υπενθύμισε στα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης ότι είναι ευθύνη τους να προστατεύσουν την ακεραιότητα του Λιβάνου.

Μετά τις πρώτες ημέρες των κινητοποιήσεων ο Χαρίρι ανακοίνωσε μία δέσμη μέτρων ενάντια στη διαφθορά καθώς και άλλων οικονομικών μεταρρυθμίσεων, που όμως δεν στάθηκαν αρκετά για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις.

Σημειώνεται ότι η Χεζμπολάχ, αν και αρχικά στήριζε τις κινητοποιήσεις, στη συνέχεια τάχθηκε κατά της παραίτησης Χαρίρι επισημαίνοντας του κινδύνους που εγκυμονεί για τον Λίβανο ενδεχόμενο κενό εξουσίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:05