search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:57
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Αυστηρή απάντηση της Φώφης Γεννηματά στις αιχμές του Παύλου Γερουλάνου

31.10.2019 10:22
ΠΑΣΟΚ: Αυστηρή απάντηση της Φώφης Γεννηματά στις αιχμές του Παύλου Γερουλάνου - Media

 

Με αυστηρό τρόπο απάντησε η Φώφη Γεννηματά στις αιχμές και τις αναφορές του Παύλου Γερουλάνου, σχετικά με τη σύγκριση των ανοικτών διαδικασιών του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με τις ενέργειες του Αλέξη Τσίπρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη δευτερολογία της, αργά χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση στο Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ η κ. Γεννηματά είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να ακούω για δημοκρατικές διαδικασίες στον Σύριζα. Ο Τσίπρας έκανε εκλογές το 2015 για να πετάξει έξω από το κόμμα του αυτούς που τον αμφισβητούσαν. Αρνούνται να πάνε σε εκλογή από τη βάση. Σε κλειστούς τοίχους παίρνουν τις αποφάσεις τους. Αυτά σε εμάς δεν έγιναν ποτέ».

Νωρίτερα στη τοποθέτησή του ο κ. Γερουλάνος είχε αναφέρει: «Ο Τσίπρας λέει παντού ότι θέλει να δημιουργήσει κόμμα με δημοκρατικές διαδικασίες. Εμείς δείχνουμε να κάνουμε διευθέτηση σε κλειστά δωμάτια», ενώ υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα ακολουθούσε δημοκρατικές διαδικασίες, στις οποίες συμμετείχαν οι πολίτες και έβρισκαν έκφραση.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι δεν έγινε συμφωνία προσωπικοτήτων και δεν μπαίνει στην ίδια μοίρα το ΠΑΣΟΚ με τις άλλες δυνάμεις. «Κριτική ναι, όχι όμως αντιφάσεις και προσχηματικές τοποθετήσεις. Δεν γίνεται να φάσκουμε και να αντιφάσκουμε. Δεν γίνεται να λέμε ότι δεν μπορούν να έρθουν οι προ επτά μηνών εκλεγμένοι σύνεδροι, γιατί το Κίνημα Αλλαγής είναι άλλο κόμμα και την ίδια στιγμή να το εκπροσωπούμε στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Γιατί κινδυνεύουμε να φαινόμαστε ρηχοί και δεν μας αξίζει αυτό. Δεν μας αξίζει να υποτιμούμε εδώ μέσα τη νοημοσύνη μας», συμπλήρωσε.

Το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της ΚΟΕΣ που συνεδριάζει αύριο το απόγευμα:

  • Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να γίνει το αργότερο ως τις 7 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε μια επιτροπή υπό τον γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου και τον διευθυντή του κόμματος Νίκο Σαλαγιάννη θα αναλάβει να παρουσιάσει τις τροποποιήσεις του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ που θα κληθεί να επικυρώσει το συνέδριο με κυριότερη την ρύθμιση ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
  • Δεν θα εκλεγούν σύνεδροι, αλλά θα είναι οι ίδιοι με εκείνους που συμμετείχαν στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ μαζί με τα μέλη της ΚΟΕΣ και τους βουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Στελέχη και βουλευτές όπως οι Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιώργος Φραγκίδης, Σπύρος Βρεττός, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, διατύπωσαν τον προβληματισμό αν θα πρέπει να γίνει με γρήγορες διαδικασίες, ή να τηρηθούν οι προβλέψεις του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ και να πάει πιο πίσω ώστε να εκλεγούν νέοι σύνεδροι. Ωστόσο από τους 19 βουλευτές οι 14-15 συμφώνησαν με την πρόταση της κ. Γεννηματά, η οποία θα παραμείνει πρόεδρος ΚΙΝΑΛ και ΠΑΣΟΚ έως το 2021.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:56