search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:38
MENU CLOSE

Με βανάκι έφτασαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής οι εμπρηστές

01.11.2019 14:08
Με βανάκι έφτασαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής οι εμπρηστές - Media

 

Από την καταδίωξη τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που τυχαία βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό, όταν όχημα των δραστών συγκρούστηκε με όχημα τους ύστερα από την καταδίωξη που ακολούθησε και γι αυτό την έρευνα την ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική

Με ένα βανάκι και ένα Ι.Χ αυτοκίνητο στα οποία επέβαιναν συνολικά 10-12 άτομα έφτασαν οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής επί της οδού Δεληγιάννη 50 στο κέντρο της Αθήνας.

Από το σημείο εκείνη την στιγμή περνούσε ένα συμβατικό όχημα της Αντιτρομοκρατικής με δύο αστυνομικούς που έγιναν μάρτυρες του περιστατικού και αρχικά μάλιστα νόμιζαν πως το βανάκι μετέφερε τουρίστες, καθώς υπάρχει και ξενοδοχείο κοντά, όμως όταν είδαν να βγαίνουν έξω και να βγάζουν πτυσσόμενη σκάλα που την τοποθέτησαν έξω από τα γραφεία για να σκαρφαλώσουν, αμέσως κάλεσαν την Άμεση Δράση για ενισχύσεις.

Οι δράστες με το που έφτασαν στον 2ο όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία έσπασαν την τζαμαρία και πέταξαν μέσα τρία γκαζάκια που εξερράγησαν και προκάλεσαν μικρής έκτασης πυρκαγιά.

Αμέσως κατέβηκαν κάτω και επιβιβάστηκαν στα δύο οχήματα για να διαφύγουν και εκεί εξελίχτηκε καταδίωξη από το υπηρεσιακό όχημα της Αντιτρομοκρατικής και από την Άμεση Δράση. Στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού ένα από τα οχήματα των δραστών συγκρούστηκε με το υπηρεσιακό όχημα της Αντιτρομοκρατικής, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των δύο επιβαινόντων αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος, δηλαδή ότι στο περιστατικό επιλήφθηκαν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, που την έρευνα και προανάκριση την ανέλαβε η συγκεκριμένη Υπηρεσία και όχι η Κρατική Ασφάλεια, παρότι δεν αποτελεί επίθεση κλίμακας τρομοκρατικής οργάνωσης. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που καταδίωκαν τους δράστες δεν είδαν τυχόν όπλα στην κατοχή τους ούτε δέχτηκαν κάποια τέτοιου είδους απειλή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό αναφέρει ότι μισή ώρα μετά τις δύο τα ξημερώματα, «άγνωστα άτομα προσέγγισαν με δύο οχήματα το κτίριο επί της οδού Δεληγιάννη 50, στην Αθήνα και αφού αναρριχήθηκαν με πτυσσόμενη σκάλα στον 2ο όροφο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, έσπασαν την τζαμαρία και έριξαν στον εσωτερικό χώρο τέσσερα γκαζάκια, προκαλώντας μικρής έκτασης πυρκαγιά.

Οι δράστες καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς και στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού ένα από τα οχήματα των δραστών συγκρούστηκε με αστυνομικό όχημα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των επιβαινόντων αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση για το περιστατικό ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Για την επίθεση αναμένεται και η ανάληψη ευθύνης ώστε να εξάγει και από εκεί συμπεράσματα η Αντιτρομοκρατική, ενώ αναλύονται υλικά από κάμερες κυκλοφορίας και κλειστών κυκλωμάτων της περιοχής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:38