search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:39
MENU CLOSE

Ινδία: Μονά – ζυγά αυτοκίνητα στον «θάλαμο αερίων» του Νέου Δελχί (Photos)

04.11.2019 07:40
Ινδία: Μονά - ζυγά αυτοκίνητα στον «θάλαμο αερίων» του Νέου Δελχί (Photos) - Media

 

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα με πινακίδες που τελειώνουν σε μονό αριθμό ανακοίνωσαν οι αρχές του Νέου Δελχί, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία πνίγει τις τελευταίες ημέρες τους εκατομμύρια κατοίκους της ινδικής πρωτεύουσας.

Εν μέσω της χειρότερης ατμοσφαιρικής ρύπανσης των τελευταίων ετών στο Νέο Δελχί, την οποία αξιωματούχοι έχουν ονομάσει «θάλαμο αερίων», έχει κηρυχτεί κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης, έχουν κλείσει σχολεία και έχουν ανασταλεί οικοδομικές εργασίες.

«Υπάρχει καπνός παντού και οι άνθρωποι, περιλαμβανόμενων των νέων, των παιδιών και των ηλικιωμένων, δυσκολεύονται να αναπνεύσουν», δήλωσε ο επικεφαλής των αρχών του Νέου Δελχί Αρβίντ Κεζριουάλ σε βίντεο που ανήρτησε χθες Κυριακή στο Twitter.

Δεν είναι ωστόσο καθόλου βέβαιο ότι η ρύθμιση με τα «μονά – ζυγά» αυτοκίνητα στους δρόμους, η οποία θα ισχύσει έως τις 15 Νοεμβρίου, θα έχει αποτελέσματα, δεδομένου ότι έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, κυρίως εξαιτίας των πολλών εξαιρέσεων που ισχύουν, για παράδειγμα για τα δίκυκλα και τις γυναίκες οδηγούς.

Στις 10:00 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδας) η αμερικανική πρεσβεία στο Νέο Δελχί κατέγραψε 469 μικρογραμμάρια του μικροσωματιδίου PM25 ανά τετραγωνικό μέτρο αέρα. Συγκριτικά στο Παρίσι το ποσοστό ήταν 6.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει η συγκέντρωση του μικροσωματιδίου αυτού να μην ξεπερνά τα 25 ανά τετραγωνικό μέτρο αέρα κατά μέσο όρο στη διάρκεια μίας ημέρας.

Βασική αιτία της ατμοσφαιρικής μόλυνσης που καταγράφεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή στο Νέο Δελχί είναι οι καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων στα κρατίδια Πουντζάμπ και Χαριάνα, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται από τη χρήση πυροτεχνημάτων στη διάρκεια της ινδουιστικής γιορτής Ντιουάλι.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις μετεωρολογικές συνθήκες – το κρύο και τους ασθενείς ανέμους—καθιστούν την κατάσταση αφόρητη.

Το νέφος της μόλυνσης στο Νέο Δελχί ήταν τόσο πυκνό χθες που περίπου 40 αεροπλάνα χρειάστηκε να προσγειωθούν σε άλλο αεροδρόμιο, ενώ εκατοντάδες πτήσεις που θα αναχωρούσαν από το αεροδρόμιο της πόλης καθυστέρησαν.

Προκειμένου να περιοριστούν οι βλαπτικές επιπτώσεις της μόλυνσης στους ανθρώπους, το υπουργείο Υγείας της Ινδίας συνέστησε στους πολίτες να τρώνε καρότα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:39