search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:14
MENU CLOSE

Μεγάλη σύγκρουση στην TV – Τι «φέρνει» η επαναλειτουργία του Mega

04.11.2019 07:55
Τι έδειξε το «τηλεβαρόμετρο»: Πρωτιές για ΣΚΑΪ-ANT1 - Media

 

Το Mega επιστρέφει στις οθόνες σε… πολεμικό σκηνικό. Η επικράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη έναντι της κοινοπραξίας του Ομίλου Βαρδινογιάννη, του Θοδωρή Κυριακού και του Ιβάν Σαββίδη δημιουργεί νέα δεδομένα στην τηλεοπτική αγορά, στον επιχειρηματικό στίβο και στο πολιτικό προσκήνιο.

Η κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αποκτήσει, αντί 33.999.999 ευρώ, την ταινιοθήκη, το σήμα του Mega και το αρχείο των ειδήσεων, προκαλεί ασυνήθιστους τριγμούς. Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη είχε τον πρώτο λόγο στις κινήσεις που σχετίζονταν με το Mega από το 2015, που ξεκίνησε η πορεία της καθόδου, ως και το μεσημέρι της 1ης Νοεμβρίου 2019, οπότε και το Mega άλλαξε χέρια. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ήδη την άδεια της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ (αξίας 35 εκατ. ευρώ) και πλέον το σήμα και το πρόγραμμα του Mega και είναι έτοιμο για να εκπέμψει μέσα στις επόμενες 17 μέρες. Θυμίζουμε πως το Mega Channel ήταν ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός που εξέπεμψε στην Ελλάδα, στις 20 Νοεμβρίου 1989, στις 3 το μεσημέρι, και η Digea κατέβασε το σήμα του έπειτα από απόφαση του ΕΣΡ και του ΣτΕ, στις 2.11 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2018.

Ο επιχειρηματίας δημιουργεί έναν ισχυρό πόλο στην πολιτική ζωή της χώρας, που ξεκινάει από τον Ολυμπιακό και εκτείνεται ως τα ΜΜΕ, καθώς ελέγχει τα έντυπα του πρώην ΔΟΛ («Βήμα» και «Νέα») και σειρά άλλων εφημερίδων, έχει τη στήριξη των «Παραπολιτικών» και του ραδιοφωνικού σταθμού Παραπολιτικά FM, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνεται και στη συνδρομητική τηλεόραση. Η απόφασή του να διεκδικήσει και να πάρει τελικά το σήμα και το πρόγραμμα του Mega αναμένεται να προκαλέσει αντισυσπειρώσεις στο επιχειρηματικό και πολιτικό πεδίο, με στόχο να περιορίσουν τη γιγάντωση της ισχύος του Μαρινάκη. Η κυβέρνηση θα κληθεί αναπόφευκτα να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, ασκεί σκληρή κριτική στον επιχειρηματία.

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15