search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:42
MENU CLOSE

Βολιβία: Παραιτήθηκε ο Μοράλες καταγγέλλοντας απόπειρα πραξικοπήματος

10.11.2019 23:27
Στα βήματα του Μοράλες - Συσπείρωση των συντηρητικών στη Βολιβία για ανακοπή της επαναφοράς των Σοσιαλιστών - Media

 

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται, έπειτα από διαδηλώσεις ενάντια στην επανεκλογή του για μια τέταρτη θητεία.

«Υποβάλλω την παραίτησή μου από τον προεδρικό θώκο» δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο 60χρονος ηγέτης, που κυβερνά τη Βολιβία από το 2006 και την παραίτηση του οποίου ζήτησαν ο στρατός και η αστυνομία.

Ο ίδιος κατήγγειλε απόπειρα πραξικοπήματος, σημειώνοντας ότι ”σκοτεινές δυνάμεις καταστρέφουν τη Δημοκρατία”. Ανέφερε επίσης ότι θεωρεί καθήκον του σαν γηγενής πρόεδρος να δώσει ένα τέλος στις επιθέσεις κατά γηγενών και των οικογενειών τους από ακροδεξιούς, όπως είπε.

«Η μεγαλύτερη επιθυμία μας είναι να αποκατασταθεί η κοινωνική ειρήνη» δήλωσε ο Μοράλες, ο αντιπρόεδρος του οποίου Αλβάρο Γκαρσία Λινέρα θα υποβάλει επίσης την παραίτησή του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:41