search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:10
MENU CLOSE

Καταγγέλλουν γνωστή εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών για συνδικαλιστικές απολύσεις

12.11.2019 11:30
selonda.png

 

Σε καταγγελία κατά της εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών SELONDA προχώρησε το συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας και Βοιωτίας με αφορμή απολύσεις που έγιναν για συνδικαλιστικούς λόγους στο συσκευαστήριο
στη Νέα Επίδαυρο Αργολίδας. Σύμφωνα με το συνδικάτο, οι απολύσεις έγιναν επειδή «θέλει να σταματήσει την οργάνωση και δράση των συναδέλφων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τη διεύρυνσή τους».

Στην ανακοίνωση του συνδικάτου σημειώνονται τα εξής: 

«Υπόθεση όλου του κλάδου είναι η ανάκληση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ των απολύσεων όπως και ο ενωτικός αγώνας για την υπογραφή “Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Υδατοκαλλιεργειών” που την υπογραφή της επιδιώκει η Ομοσπονδία μας και προβλέπει αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες. Από τη μία οι ιχθυοκαλλιέργειες αναπτύσσονται και γιγαντώνονται. Μέσα από
εξαγορές και συγχωνεύσεις δημιουργείται στη χώρα μας ο μεγαλύτερος όμιλος παγκόσμια, αυτός που θα προκύψει από τη ένωση των ΝΗΡΕΑ – ΣΕΛΟΝΤΑ – ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ κάτω από τα συμφέροντα Amerra Capital Management LLC. Από την άλλη οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες είναι από τους χειρότερα αμειβόμενους στο κλάδο, χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας, με άθλιες συνθήκες εργασίας, χωρίς όρους υγιεινής και ασφάλειας, με ατυχήματα και νεκρούς. Η ανάπτυξη τους ισοπεδώνει τα δικαιώματά μας και τις ζωές μας».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας υδατοκαλλιεργειών. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:09