22/09/2020 14:12:58

Έξαλλη η Έλενα Ακρίτα: «Μαζέψτε τους κ. Χρυσοχοΐδη»

Νέα επίθεση Ακρίτα στον Μπογδάνο: Δηλώνει δημοσιογράφος, αλλά δεν κάνει Πόθεν Έσχες - Media

 

Την οργισμένη αντίδραση της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα προκάλεσαν τα όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών για την εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα, κάνοντας, μάλιστα, αναφορά στο Σύνταγμα, η Έλενα Ακρίτα έγραψε:

«Στην εκπομπή Εκτός Γραμμής του Alpha (11:04 πμ) ο πρόεδρος ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας ξεστομίζει το εξής ανήκουστο: "Συνταγματικά και δημοκρατικά ο μόνος που μπορεί να ασκεί βία είναι η Αστυνομία. Πολύ δημοκρατικά". Επί λέξει.

Ναι, μαζέψτε τους όμως κάποτε κύριε Χρυσοχοΐδη. Γιατί εδώ λέγονται ψεύδη στον πολίτη για να δικαιολογηθεί η αστυνομική βία:
 
Άρθρο 1β του Συντάγματος της Ελλάδας: "Ο αστυνομικός υποχρεούται να σέβεται την αξία του ανθρώπου και να μεριμνά για την προστασία των δικαιωμάτων του ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου".
 
Άρθρο 2δ: "....να σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας και αναφέρει αρμοδίως κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων"».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.