search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:47
MENU CLOSE

H AAΔΕ βάζει «πωλητήριο» σε δεκάδες πολυτελή ακίνητα μεγαλοοφειλετών

14.11.2019 07:28
ΕΝΦΙΑ: Πώς θα γίνει η μείωση έως 8% το 2020 - Ολα τα σενάρια - Media

 

«Τσουνάμι» πλειστηριασμών για χρέη προς τις εφορίες, αλλά και τις τράπεζες θα «χτυπήσει» τις επόμενες ημέρες οφειλέτες και δανειολήπτες, στο πλαίσιο των κινήσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί για «κυνήγι» των μεγαλοοφειλετών αλλά και δανειοληπτών που αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Ειδικά όσον αφορά τους φορολογούμενος με χρέη προς τις εφορίες, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη δρομολογήσει 48 πλειστηριασμούς έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΑΔΕ βάζει πρώτους στο «στόχαστρο» τους οφειλέτες του Δημοσίου που αγνόησαν τη ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας σε έως 120 δόσεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 1,8 εκατ. οφειλέτες αντιμετωπίζουν άμεσα την επιβολή αναγκαστικών μέτρων.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο «κυνήγι» των οφειλετών μπαίνουν και τα στελέχη του νεοσύστατου Κέντρου Είσπραξης Οφειλών Αττικής, οι οποίοι αναζητούν ήδη τους οφειλέτες του Δημοσίου που αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε δεν εξοφλούν, είτε δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους. Επισημαίνεται δε ότι στις περιπτώσεις που τους εντοπίσουν προχωρούν άμεσα στην επιβολή των προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρων, ξεκινώντας από τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και εν συνεχεία τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Με βάση εξάλλου το πρόγραμμα που έχει ήδη εκπονηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, στο «ηλεκτρονικό σφυρί» θα βγουν πρώτα 48 ακίνητα, όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, τα οποία ανήκουν κυρίως σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, ενώ με βάση την ισχύουσα νομοθεσία τα ακίνητα που θα βγουν στον πλειστηριασμό αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των συμβολαιογράφων 10 ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας.

Με βάση το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ, σε πλειστηριασμό θα βγουν το αμέσως προσεχές διάστημα τα εξής ακίνητα:

1. 20 Νοεμβρίου βγαίνουν στον πλειστηριασμό δύο διαμερίσματα 88 τ.μ. και 122 τ.μ. αντίστοιχα τα οποία βρίσκεται επί της οδού Φοίβης και Αγγ. Μεταξά. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στις 555.000 ευρώ.

2. 27 Νοεμβρίου βγαίνει στον πλειστηριασμό διαμέρισμα 123,95 τ.μ. με πάρκινγκ στη Λάρισα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στις 80.000 ευρώ.

3. 27 Νοεμβρίου βγαίνει στον πλειστηριασμό διαμέρισμα 123,95 τ.μ. με πάρκινγκ στη Λάρισα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στις 80.000 ευρώ.

4. Αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων με δύο κατοικίες 268,58 και 245,67 τ.μ. με πισίνα βγαίνουν στον πλειστηριασμό και τα οποία βρίσκονται στην Αράχοβα, με τιμή πρώτης προσφοράς 930.000 ευρώ.

5. Τριώροφη οικοδομή 800 τ.μ. με υπόγεια πάρκινγκ 17 θέσεων και ισόγειο πάρκινγκ θέσεων εκπλειστηριάζεται στις 18 Δεκεμβρίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 2,65 εκατ. ευρώ.

Πηγή Nαυτεμπορική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:42